Maciej1 napisał(a):Vanat napisał(a): W trójwymiarowej przestrzeni jest co najwyżej płaszczyzna pozioma, przez którą przechodzi nieskończenie wiele "osi".Już wiele razy to napisałem. Nawet w mojej ostatniej odpowiedzi skierowanej do Ciebie
Powtarzam więc moje pytanie. Jak sobie ustawiłeś oś poziomą i dlaczego właśnie tak?
Maciuś, nie pogrążaj się

Zmienność n, jeśli miałaby zachodzić, zachodziłaby w PŁASZCZYŹNIE a nie jedynie w jakiejś wybranej osi, leżącej w tej płaszczyźnie. Więc cokolwiek rzekomo wcześniej napisałeś było bzdurą

A jeśli zmienność n zachodzi w płaszczyźnie, czyli we wszystkich osiach równocześnie, to obraz nie może się obniżyć dokładnie tak samo w każdym swoim fragmencie, bo światło lecąc od niego do obserwatora przechodziło przez wiele obszarów o różnych współczynnikach n.
A na fotkach platform z kulistej Ziemi obraz jak żyleta i żadnych zniekształceń...
Po raz kolejny dowiodłeś, że nie możesz mieć racji i ziemi musi być kulista. Tylko że dalej nie rozumiesz swoich argumentów.
Ale to tym lepiej dla mnie -wygram sto tysięcy PLN.
Tylko określ warunki zakładu, bo mam zamiar przygotować umowę. Cały czas czekam, aż odezwiesz się do mnie na priv. Chyba nie spanikowałeś?