ErgoProxy napisał(a): Znaczy wiesz, szczegóły zostawić należy pracownikom resortów i historykom, a zastanawiać się raczej, jak teraz wybrnąć z tego pasztetu. Tak myślę.
Ty w to historyków nie mieszaj. Prawda jest taka, że to jest incydent jakich będzie więcej i samo zgnije zanim się ktokolwiek do roboty weźmie.
Cytat:Najzabawniejsze jest to, że Kaczyński, jak wynika z przecieków z Nowogrodzkiej, złości się i mierzwi, że nas na tej konferencji bliskowschodniej wychrustali, że w ogóle na diabła było to nam wszystko potrzebne i że kto to w ogóle wymyślił. Panie McKwak, tera to my już wszystkie mundre som, ale gdzie pan był, kiedy pana nie było?
Bo dziadek nerwy traci. Chciał być drugim Marszałkiem na emeryturze. Miało być z rozmachem, z werwą i patryjotyzmem. Miał być Salwatorem polskiego piekiełka. I klops. Najpierw Dwie Wieże, Teraz pewnie Powrót Króla na wybory, Drużyna Pierścienia tylko czeka na moment aby spełniać swoją misję, budowania nowych Polskich Partii Uczciwości, a gdy cugle wypadną Jeźdźcom z rąk, bo się władzą JarKacza rozsypie, to zaczną uciekać jak szczury z tonącego okrętu. I wcale nie popłyną do nieznanych krain.
Inna sprawa to ta, że mnie rozbraja to ciągłe relacjonowanie co kto komu powiedział, to pasjonowanie się polityką od kuchni i zastanawianie się co kto ma w swojej hakteczce. Przecież to jest chyba oczywiste, że Jarka nic nie ruszy, nawet jakby w necie umieszczono relację z relacji Jarosława z jego Kotem. I to relacji namiętnych i bezpruderyjnych. Co więcej, odnoszę wrażenie, że skończy się to tak jak z wieżami. Pamieta o nich tylko opozycja. Dołożyli teraz cyrki standardowe, czyli dali dupy na wyjeździe i to dwa razy. I nijak to ani jemu nie zaszkodzi ani nikomu z Partii. Bo niby jak do wyborów każdy zapomni o tych cyrkach. Zdecydowanie zbyt wcześnie te taśmy wypłynęły. Ciekaw jestem czy Jarek się faktycznie Iranem przejął czy to tylko pogłoski albo interpretacje, tego co ktoś tam, gdzieś tam usłyszał. W sumie jako temat zastępczy to jest całkiem niezły kontent. Baity takie: "Kaczyński się łamie", "Jarosław I Skończony" i takie inne. Opozycja się cieszy, że mu "dojechali" a Jarosław się cieszy, bo nikt nie porusza smrodu ustanawiania się przez szeregowego posła I Sekr... I Szarą Eminencją Kraju Tego, znaczy się pierwszym SEKTem i jego obejmowanie we władanie co większych kwot i budynków.
Sebastian Flak