Gawain napisał(a): https://bezprawnik.pl/skan-faktury/?fbcl...iAGysR4SLIAle na pewno faktury czy może obraz faktury? W regulaminie powinieneś mieć tę informację. Na infolinii też powinni umieć na to odpowiedzieć.
Fiskus się zastanawia nad tym czy skan faktury można uznać za fakturę. I tutaj mam pytanie, mam zamiar odliczyć internet w PITcie i mam faktury z konta w portalu mojego usługodawcy. Mogę ryzykować czy jednak nie?
Podejrzewam, że jednak obraz faktury, skoro piszesz, że dostawałeś papierowe faktury - chyba, że w międzyczasie zmieniłeś sposób doręczania faktur.
Rzecz też w tym jak te faktury wyglądają - jeśli wydrukujesz je z systemu będzie się dało rozpoznać, że są drukowane z maila? Jeśli nie, drukować, nic się nie bać. Jeśli tak, albo masz wątpliwości, upewnij się u usługodawcy, że nie wysyłali Ci za zadany okres w papierze - jeśli wysyłali, poproś o duplikaty.
Opis "oryginał/kopia" od bodaj 2 lat już nie jest wymagany.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd