Socjopapa napisał(a):Gawain napisał(a): https://bezprawnik.pl/skan-faktury/?fbcl...iAGysR4SLIAle na pewno faktury czy może obraz faktury? W regulaminie powinieneś mieć tę informację. Na infolinii też powinni umieć na to odpowiedzieć.
Fiskus się zastanawia nad tym czy skan faktury można uznać za fakturę. I tutaj mam pytanie, mam zamiar odliczyć internet w PITcie i mam faktury z konta w portalu mojego usługodawcy. Mogę ryzykować czy jednak nie?
Podejrzewam, że jednak obraz faktury, skoro piszesz, że dostawałeś papierowe faktury - chyba, że w międzyczasie zmieniłeś sposób doręczania faktur.
Rzecz też w tym jak te faktury wyglądają - jeśli wydrukujesz je z systemu będzie się dało rozpoznać, że są drukowane z maila? Jeśli nie, drukować, nic się nie bać. Jeśli tak, albo masz wątpliwości, upewnij się u usługodawcy, że nie wysyłali Ci za zadany okres w papierze - jeśli wysyłali, poproś o duplikaty.
Opis "oryginał/kopia" od bodaj 2 lat już nie jest wymagany.
Zapis danych identyczny, różni się jednak kolorem wydruku i nie ma kodów kreskowych oraz jakichś numerów inwentaryzacyjnych. Czyli muszę pisać prośbę o duplikat :-(
Sebastian Flak