Fizyk dobrze piszesz, ale trochę za duża negacja z twojej strony co do tego średniowiecza.
Urodź się 4000 tys. lat temu i ciesz się nauką. Umiesz tak
?
Teraz też tkwisz w pewnym okresie - tak jak tkwili ludzie w okresie średniowiecza - nie żyjesz w najmądrzejszych czasach bo będą mądrzejsze.
Urodź się 4k lat temu i ciesz się nauką.
Tak się stary nie da. Wszystko szło po kolei i jest jednym. W mojej opinii nie powinieneś dzielić dziejów na ''naukowe'' i ''nienaukowe'' bo gdy to robisz to znaczy, że potrafiłbyś patrzeć naukowo na świat, rodząc się w 2k roku p.n.e. Zawsze sobie dobrze radziliśmy pod tym względem, skoro przetrwaliśmy do dziś i cieszymy się nauką 21-wieczną.
No i czemu Pitagoras o swoim twierdzeniu mógłby dziś powtórzyć?
Było, minęło, farta miał
Czy tak się będzie mówić za 4k lat o ludziach, którzy udowodnili hipotezę Poincarégo?
''Było minęło, mieli farta - nauka to jest dopiero teraz.''
To błędne koło. Oczywiście to tylko moja opinia. Aha - nie zapominaj o pierwszych trzech słowach tego posta
Salut.
Urodź się 4000 tys. lat temu i ciesz się nauką. Umiesz tak
?Teraz też tkwisz w pewnym okresie - tak jak tkwili ludzie w okresie średniowiecza - nie żyjesz w najmądrzejszych czasach bo będą mądrzejsze.
Urodź się 4k lat temu i ciesz się nauką.
Tak się stary nie da. Wszystko szło po kolei i jest jednym. W mojej opinii nie powinieneś dzielić dziejów na ''naukowe'' i ''nienaukowe'' bo gdy to robisz to znaczy, że potrafiłbyś patrzeć naukowo na świat, rodząc się w 2k roku p.n.e. Zawsze sobie dobrze radziliśmy pod tym względem, skoro przetrwaliśmy do dziś i cieszymy się nauką 21-wieczną.
No i czemu Pitagoras o swoim twierdzeniu mógłby dziś powtórzyć?
Było, minęło, farta miał

Czy tak się będzie mówić za 4k lat o ludziach, którzy udowodnili hipotezę Poincarégo?
''Było minęło, mieli farta - nauka to jest dopiero teraz.''
To błędne koło. Oczywiście to tylko moja opinia. Aha - nie zapominaj o pierwszych trzech słowach tego posta

Salut.