Sofeicz napisał(a):Socjopapa napisał(a):Sofeicz napisał(a): Gwiazdowski po prostu rozumie (bo sam się tym zajmuje) jakie są możliwości optymalizacji bilansowej.
Aż sprawdziłem. Nie widzę informacji, żeby Gwiazdowski kiedykolwiek pracował w doradztwie, więc jednak raczej nie wie. Przypomnę też, że optymalizacja podatkowa =/= oszustwo podatkowe.
Coś słabo szukałeś
https://krdp.pl/doradcy.php/doradca/5526
Jest na liście (sądząc po dacie wpisu jeszcze na zasadzie zasiedzenia) i płaci składki z czego jeszcze nic nie wynika. Faktycznie znalazłem teraz, że jest udziałowcem w jakiejś kancelarii, której daje swoje nazwisko. Natomiast ze strony internetowej wynika, że jego działalność ogranicza się do służenia nazwiskiem.
Nie zmienia to faktu, że ja w praktyce działam w tym obszarze, więc wiem jaka jest rzeczywistość i wiem, że emocjonowanie się relacją kwot podatku do wartości przychodów jest co namniej kontrowersyjne dla kogoś kto powinien mieć orientację w temacie.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd