Ziemowit napisał(a): Wszystkie efekty zniekształceń są możliwe.
Nie. W warunkach gdy mamy do czynienia z warstwowością jest możliwe tylko spłaszczenie. To oczywistość geometryczna.
Cytat:jeśli nie odpowiesz uprzejmie na pytanie co widać na zdjęciu i nie uzasadnisz tego, to forumowicze uznają, że poddajesz się bez walki i poległeś w dyskusji.
Trudno. Niech uznają co chcą, czy to moja wina, że forumowicze nie myślą i nie umieją patrzeć? Już kilka razy zwracałem uwagę na to samo, a także (inna kwestia) prosiłem was byście choćby mój schemat przeczytali ze zrozumieniem, nieprawdaż ?
Fizyk napisał(a): Ach, no przecież! Nie ma dowodów na kulistość, więc każdy potencjalny dowód nie jest dowodem, więc nie ma dowodów na kulistość! To takie proste!
Tak jakbyś siebie samego opisał. Wypierasz wszystko co jest zgodne z płaską ziemią (i to bardzo dobrze zgodne, z wielką precyzją). Patrz moje przykłady, patrz przykłady obserwacji innych, które podałem.
Cytat:BTW, Maciej, weź się trzymaj tematu i nie odjeżdżaj w jakieś nawracanie. Ten wątek miał być dyskusją o materialnym świecie, a nie wierzeniach.
Chciałbym uprzejmie zauważyć, że za dygresje na temat Boga nie tylko ja odpowiadam (przeanalizuj wypowiedzi innych). Ty jednak zwracasz uwagę tylko mnie. Oni chcą wchodzić na temat Boga, widocznie ich to gnębi/ciekawi.
Cytat:Odnieś się do rozciągniętej platformy, której rozciągnięcie wypierasz.
Nie ma żadnego "rozciągnięcia". To wy niedokładnie patrzycie oraz nie rozumiecie kwestii. Nie analizujecie sprawy dokładnie, tylko byle jak, po łebkach,