matsuka napisał(a): Więc taka weryfikacja się odbyła i przebiegła niepomyślnie dla modelu kulistości Ziemi. I to są fakty.Kiedy się odbyła? Kto ją przeprowadził? Gdzie mamy opublikowane wyniki?
Cytat:Wskazałem różne dziury (również geologiczne) chociażby we wczorajszym podsumowaniu, a także opisuję je ciągle w dyskusji. Proszę ją pilniej śledzić.Czyli nie wskazałeś żadnej. Bo gdybyś jakąś wskazał, to byś teraz był w stanie przynajmniej jedną wymienić. Zamiast tego piszesz jednak, że były „różne”. Czyli nie było żadnej.
Cytat:Bert pokazał Ci już, że nawet błędna teoria (z punktu widzenia dzisiejszej nauki) geocentryczna może wskazywać poprawne wyniki (zaćmienia)No oczywiście. Ale cały czas jest sytuacja taka, że teoria błędna daje lepsze wyniki, niż teoria rzekomo poprawna. To na czym polega ta poprawność tej drugiej?
Cytat:Jest to wyjątkowo oczywista analogia, dziwne, że jej nie rozumiesz.Wybacz, głupi jestem, musisz mi wyjaśnić jak dziecku.
Cytat:Podzielił się, proszę prześledzić kilka ostatnich stron wątku.Czyli nie podzielił się.