matsuka napisał(a): Z mojej perspektywy wygląda to tak, że Maciej1 zrozumiał, że mógłby przegrać zakład nawet mając racjęTo po kiego grzyba w ogóle wychodził z propozycją?
Cytat:tyśCo jam?
Cytat:Wobec czego z zakładu się wycofałGdyby się jeszcze wycofał. Ale on się nie wycofał. Zmienił temat, a potem opowiadał, że przecież jest gotów na zakład innym użytkownikom. I gdy oni przyjmowali – tak samo tchórzył.
Cytat:Tylko problem polega na tym, że za to samo rzekome przewinienie dałeś mu chyba z 30 minusów (strzelam z głowy) - niemal codziennie minus za to jedno przewinienie.No właśnie z tym jest kłopot. Bo musiałbym ustalić dla niego jakiś sensowny taryfikator. Nie da się dać więcej niż jednego minusa za jeden post. Więc powinienem liczyć jakoś tak: 1/5 minusa za ośmieszanie chrześcijaństwa, 1/5 za obrażanie, 1/5 za udawanie, że chce się zakładać, 1/5 za celowe przekłamywanie praw fizyki i 1/5 za ad verecundiam. Dopiero jak się zbierze 5 przewin – jeden minus.
Cytat:Przeczy to zasadzie cywilizacji łacińskiej, która mówi, że nie można być ukaranym dwa razy za to samo i pokazuje, że to z Tobą jest coś nie tak.Oczywiście nie rozumiesz tej zasady (albo masz mnie za debila). Nie można być dwa razy ukaranym za ten sam czyn. Można – dwa razy za taki sam czyn. Jak ktoś zamorduje dwie osoby, to za każde z tych morderstw może być ukarany.
Cytat:Twoje nerwowe, złośliwe minusowanie go nie ma nic wspólnego ze sprawiedliwością i świadczy źle o Tobie a nie o nim. Chciałbyś, żebyś miał tego świadomość.Niektórzy użytkownicy, gdy Cię ignorują i wstawisz im minusa, przestają Cię ignorować. Ale na Macieja1 to już przestało działać.
Cytat:Pamiętam, że dla Ciebie swego czasu to i ja byłem moskiewskim sługusemKto wie, może nadal jesteś.