A daj spokój. Ostatnio widziałem sondaż z którego wynika, ze ponad 50% Polaków popiera 500+ na pierwsze dziecko. A potem będzie płacz, że politycy "przejedli" jak w Grecji. Kuźwa, zaczynam rozumieć ten cały tak modny ostatnio antypolonizm bo jak czytam takie rzeczy to sam mam takie odczucia.
Dzisiaj wyjątkowo urzekł mnie jakiś dobrozmienny polityk, który stwierdził w kontekście, podwyżek dla nauczycieli, że przecież nie żyją w celibacie i też mogą mieć dzieci - przez co mogą korzystać jak "każdy Polak" z oferty dobrozmieńców. Idealna wymówka dla wszelakich szefów - niech nie dają pracownikom podwyżek, jak któryś za mało zarabia niech zrobi sobie kolejnego dzieciaka.
Dzisiaj wyjątkowo urzekł mnie jakiś dobrozmienny polityk, który stwierdził w kontekście, podwyżek dla nauczycieli, że przecież nie żyją w celibacie i też mogą mieć dzieci - przez co mogą korzystać jak "każdy Polak" z oferty dobrozmieńców. Idealna wymówka dla wszelakich szefów - niech nie dają pracownikom podwyżek, jak któryś za mało zarabia niech zrobi sobie kolejnego dzieciaka.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"