Pilaster żyjesz!
Super
No to odpowiedz na moje pytania.
Ja na twoje odpowiedziałem (ale czytanie ze zrozumieniem to trudna sztuka
)
Ale nadredaktor Michalkiewiecz nie kazał myśleć swoim janczarom...
Naprawdę jestem ciekaw twojego kolejnego artykułu w Najwyższym czasie, w którym, dzięki swoim wyjątkowym umiejętnościom w obsłudze Excela, będziesz matematycznie udowadniał ze szczepionki szkodzą. Wszak trzeba jakoś uzasadnić koalicję z antyszczepionkowcami
No i cały czas czekam aż wytłumaczysz mi jak wygląda samolubna konkurencja między dowolnymi dwoma genami w twoim genotypie. A nie, nie wyjaśnisz mi, bo posypała by ci się cała wizja świata
Super

No to odpowiedz na moje pytania.
Ja na twoje odpowiedziałem (ale czytanie ze zrozumieniem to trudna sztuka
)pilaster napisał(a): 1 Dlaczego efekt cieplarniany na Marsie jest bardzo bliski zera, skoro dwutlenku węgla w atmosferze marsjańskiej jest prawie trzydzieści razy więcej niż w ziemskiejWyjaśniłem ci przecież, że twój model nie odpowiada rzeczywistości. Nie pokazałeś żadnego dowodu, że jest czymś więcej niż naiwną idealizacją.
pilaster napisał(a): 2. Dlaczego w plejstocenie, kiedy wg dogmatów klimatystów, stężenie CO2 miałoby spadać do 200 ppm, nie nastąpiło masowe wymieranie roślin z fotosyntezą C3Przecież wyjaśniłem ci, że zlodowacenia są faktem, którego, swoją drogą, na bazie swoich dogmatów wyjaśnić nie potrafisz.
pilaster napisał(a): 3 Dlaczego trend opadający stosunku izotopów C13/C12 w osadach dennych zaczyna się już w połowie XVIII wieku przy braku podobnej anomalii w stuleciach XI-XIIPrzecież wyjaśniłem ci, że optimum klimatyczne w średniowieczu to ściema. Gdyby lodowce na Grenlandii się roztopiły, to nie byłoby tam dziś 400 tysięcy warstw rocznych przyrostów pokrywy lodowej. Chociażby z lektury "Świata nauki" powinieneś wiedzieć dlaczego wikingowie zasiedlili Grenlandię, za czyje pieniądze tam siedzieli i dlaczego zwinęli się z Grenlandii, natychmiast gdy kły morsów przestały być potrzebne jako substytut kości słoniowej.
Ale nadredaktor Michalkiewiecz nie kazał myśleć swoim janczarom...
Naprawdę jestem ciekaw twojego kolejnego artykułu w Najwyższym czasie, w którym, dzięki swoim wyjątkowym umiejętnościom w obsłudze Excela, będziesz matematycznie udowadniał ze szczepionki szkodzą. Wszak trzeba jakoś uzasadnić koalicję z antyszczepionkowcami

No i cały czas czekam aż wytłumaczysz mi jak wygląda samolubna konkurencja między dowolnymi dwoma genami w twoim genotypie. A nie, nie wyjaśnisz mi, bo posypała by ci się cała wizja świata