pilaster napisał(a):I jeszcze to...Cytat:poziom rozwoju społecznego to syntetyczny wskaźnik pomysłu samego MorrisaAch, nie został zatwierdzony przez Wielkiego Megaanalityka.Zatem jest oczywiście fałszywy.
Wróciłem do tego, bo to dobrze obrazuje sposób w jaki argumentujesz: argument nie na temat, a w nim kłamstwo i insynuacja, że nie argumentuje samodzielnie.
Nigdzie nie napisałem, ani nie zasugerowałem, że uważam ten wskaźnik za fałszywy. Wręcz przeciwnie powołuje się na niego by wykazać, że nie masz racji. Ale nawet gdybym uznał go za fałszywy to i tak nie ma znaczenia dla naszej dyskusji, bo ty twierdziłeś że Morris podaje globalne dane na temat spalania węgla kamiennego, a on o niczym takim nigdzie nie pisze.
pilaster napisał(a): A odpowiedzi ( no dobrze - merytorycznych ilościowych odpowiedzi) na pytania: dlaczego (...) nie ma
Jakiej ilościowej odpowiedzi na pytanie "dlaczego" jakiś gatunek nie wymarł oczekujesz?
To ja w tym samym stylu zapytam:
Dlaczego szympansy przetrwały zlodowacenia? Żądam merytorycznej ilościowej odpowiedzi!

Zatem jest oczywiście fałszywy.