Mimo wszystko myślę, że Morawiecki po prostu nauczył się języka swojego elektoratu, a od Szydło odróżnia go to, że ona wprost wywodzi się z tego elektoratu. Z czasem niewielka różnica. Skąd by nie byli, to ich postawa naprawa mnie coraz większym obrzydzeniem. Już ani na tych ludzi patrzeć nie mogę, ani słuchać.
W skrócie, MON zrobił taki przetarg, żeby firma WB nie mogła złożyć oferty. Efektem są wyższe koszty dla budżetu MON.
Walka związków zawodowych i stronnictw w różnych SSP dojedzie ten kraj do końca. Tak jak Caracale zostały dojechane, tak inne rzeczy nie są rozwijane.
Samoloty spadają, więc tępy Błaszczak i jego podpowiadacze sugerują zakup F-35, ale samolotów szkolnych, szkolno-bojowych nadal nie będzie...
Cytat:"W żadnym przetargu zagranicznym, gdzie są firmy z Izraela, USA czy Rosji, nie spotkaliśmy jeszcze Polskiej Grupy Zbrojeniowej" – mówi prezes WB Electronics Piotr Wojciechowski. Tymczasem w kraju, jak przekonuje, większe znaczenie mają lobbyści, którzy tak potrafią namieszać w głowach polityków, aby ci wykluczyli polski podmiot z możliwości złożenia oferty i w rezultacie, za pośrednictwem PGZ, sprzedają do MON wyroby trzy razy drożej. "Realny interes w tym mają ośrodki zagraniczne" - dodaje.
https://wiadomosci.dziennik.pl/polityka/...onics.html
W skrócie, MON zrobił taki przetarg, żeby firma WB nie mogła złożyć oferty. Efektem są wyższe koszty dla budżetu MON.
Walka związków zawodowych i stronnictw w różnych SSP dojedzie ten kraj do końca. Tak jak Caracale zostały dojechane, tak inne rzeczy nie są rozwijane.
Samoloty spadają, więc tępy Błaszczak i jego podpowiadacze sugerują zakup F-35, ale samolotów szkolnych, szkolno-bojowych nadal nie będzie...
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu rzeczy
“What warrior is it?”
“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”
.