Maciej1 napisał(a): Oczywiście, że wiem i że na pewno. Przecież jeżeli ziemia nie jest "kulą o promieniu ok. 6371-6378 km" to "loty kosmiczne" takie jak je malują istnieć nie mogą. To przecież oczywistość, nieprawdaż ? Nie rozumiesz oczywistości ?Pewnie, że wiesz, że Ziemia nie jest kulą. Dokonałeś obserwacji obarczonych ogromnymi niepewnościami i to Ci dało pewność. Nic to, że obserwacje takimi niepewnościami nieobarczone jednoznacznie dowodzą kulistości.
Przecież jeśli ktoś opowiada, że "lata dokoła kuli ziemskiej o promieniu ok. 6371-6378 km", a ja wiem, że ziemia taką kula nie jest, to wiem że ten ktoś kłamie. Nie rozumiesz takich rzeczy ?
Maciej1 napisał(a): Po drugie: ależ oczywiście, że każdy może zobaczyć to samo, co ja widziałem (że ziemia nie jest "kulą o promieniu ok. 6371-6378 km"). Jak to zrobić, to już pokazałem.Ano pokazałeś. Pokazałeś, że w tym celu należy wykonać obserwację obarczoną jak największą niepewnością, tak żeby wyniki dało się zinterpretować jakkolwiek. Brawo, świetna metoda. NAUKOWCY GO NIENAWIDZĄ, POKAZAŁ JAK OTRZYMAĆ DOWOLNY WYNIK TYM PROSTYM TRIKIEM [ZOBACZ MEMY]
Maciej1 napisał(a): 2. Drugi: nawet zakładając, że "ziemia byłaby taką kula" (jest to oczywiście założenie fałszywe, ale niechby była) to i tak "satelity" są fizycznie niemożliwe (a ściślej: praktycznie niemożliwe, opowieści o wyglądzie "satelitów", te oficjalne opowieści razem z prawami fizyki to wykluczają). Co udowodniłem w tym poście:Ach, że też tego wcześniej nie widziałem. Jak w tym słynnym cytacie H. L. Menckena, kolejne wyjaśnienie które jest jasne, proste i kompletnie błędne.
https://ateista.pl/showthread.php?tid=13...#pid689874
Bo to, że w przypadku telefonii komórkowej komunikacja jest dwustronna i nie tylko telefon musi odbierać sygnał z wieży, ale także wieża sygnał z telefonu, i ten sygnał musi być na tyle silny, żeby dało się go oddzielić od sygnałów tysięcy innych telefonów w okolicy, to łatwo przegapić, nie?
![[Obrazek: style3,Fizyk.png]](http://www.sloganizer.net/en/style3,Fizyk.png)
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone - Wszechświat i ludzka głupota. Co do Wszechświata nie jestem pewien" - Albert Einstein