kmat napisał(a): Fascynuje mnie ta maniera macieja pisania strasznie długich postów (z reguły merytorycznie strasznie rozwodnionych).
Jeśli napiszę jednym zdaniem, to najczęściej niczego nie rozumiecie. Więc staram się wytłumaczyć, tak jak tłumaczy się dziecku, najdokładniej jak potrafię.
Na przykład napisałem w punktach jakie czynniki odpowiadają za fakt, że płaska powierzchnia morza jest na obrazach (widzianych przez oko) "ostro odcięta", że wcale nie wynika to z "kulistości ziemi", tylko z innych rzeczy. I co ? I okazało się, ze Fizykowi trzeba tłumaczyć nawet i to co wynika z perspektywy (że daleko położone strefy płaskiej powierzchni- z uwagi na perspektywę- mieszczą się praktycznie w linii zbiegu, linii horyzontu)
Cytat:Coś jak: takiego długiego, takiego długiego.. posta napisałem. Nie to żebym czytał, każda próba kończy się zwiechą windowsa Podziwiam tych którzy próbują, ja bym nie dał rady, nawet opłacony. No ale każdy ma swój lajfstajl.
Czyli "nie czytam, ale oceniam i wystawiam recenzję tego czego nie czytam". [Typowe dla rozumu wypranego. Rozum wyprany "od razu wie lepiej, niczego czytać nie musi"]
A co, nie płacą Ci za aktywność na tym forum ? Ja stawiam (być może się mylę?), że jednak płacą Ci (w jakiejś formie, mówiąc ogólnie) za Twoje wpisy.