Cytat:Clou tego "brutalnie, ale skutecznie" jest tutaj: "Now, overnight, those working in the film industry would be taxed at the highest rate—45 percent. And all this was to be paid for not only 2018 but also for the two previous fiscal years, dating back to January 2016." I od razu widać co komucha Cobrasa tak cieszy u chińskich komuchów.
Gdzie tu mnie coś cieszy? I od kiedy jestem komuchem?

Cytat:Na moje oko to po prostu ma to wyższy koszt materiału, ale mniejsze jego ilości obniżają wydatki. Budowa kilometra rury na pylonach jest tańsze niż kilometr betonowej wylewki, zrobienia wykopów, logistyki, zatrudnienia fachowców, sprowadzenia maszyn, zrobienia iluś tam warstw drenażowych i nośnych, sprowadzenia materiałów do wylewki i tychże warstw no i roboczogodzin. Zrobienie takiego szerszego rurociągu to mimo wszystko sprawa logistycznie prosta. Co innego same kolejki.
Ten Hyperloop to już w ogóle gdzieś powstał i jest użytkowany, czy to dalej tylko mokre sny Muska?
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.