lumberjack napisał(a): A co do nauczycieli - wie ktoś może jak wyglądają zarobki w sektorze prywatnym? Ciekawym bardzo. Byłoby to też jakieś porównanie/punkt odniesienia.
Znałem nauczyciela z sektora prywatnego. Zarabia się jakieś dwa razy tyle, co w publicznym, czyli w zależności od doświadczenia 3-7 tys. netto. Czyli może nie jest to kategoria ośmiorniczek, ale całkiem fajnie. Warto zauważyć, że nauczyciel państwowy też może tyle zarobić, ale na korkach, czyli w jego interesie w zasadzie jest, żeby uczniowie nic nie umieli.
Cytat:W ogóle to ja to wszystko pierdzielę. Jak jest krowa+ i świnia+, to ja chcę 500 zł na każdą wiertarkę i 300 zł na każdą wkrętarkę. A co. Czemu rządzący podlizują się tylko rolnikom, a nie majstrom?Majstrów też dużo jest.
Majster, jak sama nazwa wskazuje, jest wrogiem ludu i to podwójnym. Po pierwsze, jest to nazwa obca, bo niemiecka i wiadomo, kto za nimi stoi. Po drugie, kto sam siebie nazywa Mistrzem, obojętnie w jakim języku, ten stawia się ponad Naród i wywyższa ponad Prawdziwych Polaków.

Majstrów też dużo jest.