Sofeicz napisał(a):DziadBorowy napisał(a): A tak w ogóle to zauważyliście jakich wrogów ma aktualna władza? Najpierw sędziowie potem lekarze, teraz nauczyciele. Do kompletu brakuje kadr uniwersyteckich.
A wszystkich ich łączy lekko ponadprzeciętne IQ i bycie jakąś tam elitą.
To dobitnie świadczy w kogo tak naprawdę celuje PiS ze swoim przekazem.
Nie rozumiem w obecnej polityce rządu jednoczesnego wycierania sobie gęby patriotyzmem i szczucia właśnie przeciwko takim, srakim i innym grupom ludzi podczas gdy prawdziwy patriotyzm byłby wyśmienitym narzędziem do budowania poczucia wspólnoty (wspólnych interesów) pomiędzy wszystkimi grupami/środowiskami.
Żydy dobrze używają patriotyzmu. Powinniśmy być jak Żydy, a nie się ciągle kłócić.
ZaKotem napisał(a): Majster, jak sama nazwa wskazuje, jest wrogiem ludu i to podwójnym. Po pierwsze, jest to nazwa obca, bo niemiecka i wiadomo, kto za nimi stoi. Po drugie, kto sam siebie nazywa Mistrzem, obojętnie w jakim języku, ten stawia się ponad Naród i wywyższa ponad Prawdziwych Polaków.
Dobre, nawet nie pomyślałem o tym
DziadBorowy napisał(a): Co do korków to po pierwsze tak jak napisał Cobras - nie chodzi się na nie do własnego nauczyciela, zazwyczaj nie chodzi się nawet do nauczyciela z tej samej szkoły. Po drugie moim zdaniem plaga korków to po prostu idiotyczna moda. W latach 90 chodziłem do zwykłej szkoły - korki mało kto brał - maturę zdali wszyscy większość dobrze. Za to u kumpli w tzw. elitarnych szkołach korki brała zdecydowana większość - z tym samym skutkiem. Jest zapotrzebowanie to i jest podaż - mniejsza z tym czy ma to sens czy nie. Ale to absurd, bo jak dawno temu korki kojarzyły się z uczniami słabymi teraz biorą je głównie uczniowie zdolni. Mam jednak wrażenie, że za plagę korepetycji odpowiadają nie tyle nauczyciele co uczniowie i ich rodzice.
Akurat korki popieram jako wolnorynkowy rozwój szarej strefy niezależnej od macek państwa. Przynajmniej w ten sposób nauczyciel może sobie jakoś sensownie dorobić. W życiu nie słyszałem o takim zjawisku jak paragon wystawiony za korki i nikomu to nie przeszkadza. No i git, no i fajnie - tak właśnie powinno być również w innych branżach usługowych.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać