To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bóg nie mógł istnieć przed stworzeniem świata
Pelikan, napiszę krótko, a jutro rano rozwinę jak zasiądę na kompa bo tam mam polinkowane odpowiednie materiały, potrzebne żeby to rozwinąć w zgrabną całość.

Ogólnie Słowo to jest dystynkcja, znak, różnica.
Stan niczym nieograniczony nie ma żadnej różnicy.
Właściwie to nie można go opisać w żaden sposób żeby nie wpaść w paradoks.

Każde słowo, symbol, znak opiera się na wyróżnienieniu. Wyróżnienie jest jednocześnie wskazaniem na coś. Wyróżniasz coś z czegoś - wskazujesz na to, nadajesz temu tożsamość.
Przykładowo jak niczym się nie różnisz od otoczenia to jesteś tym otoczeniem, jak się od niego odróżniasz to masz swoją tożsamość, jest to dystynkcja ty i otoczenie.

Więc Słowo to pierwsza różnica. Pierwszy podział na wewnętrzne i zewnętrzne co oznacza pierwszą Jaźń polegająca na wyróżnieniu - oznaczeniu. Dlatego słowo.

Nie wiem czy to zrozumiałe co napisałem, jutro rano podlinkuje materiały i
dokładniej to jeszcze opisze i w jaki sposób idą za tym dalsze formy jak to jest przedstawione w różnych filozofiach i naukach ścisłych, bo się okazuje, że z tego wyrasta wspolczesna matematyka, fizyka, logika aż po biologię świadomość i ogólnie ewolucję całego wszechświata. Słowo jest fundamentem wszystkiego.

Dobry kawałek No jakoś tak się kojarzy tajemniczo właśnie.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Bóg nie mógł istnieć przed stworzeniem świata - przez Lampart - 09.05.2019, 20:40

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości