Ziemowit napisał(a): Ja chcę usłyszeć od Macieja1 czy ci panowie i panie na zdjęciu są obrzydliwymi oszustami, którzy sprzedali duszę za złotówki i bezczelnie kłamią ludziom w żywe oczy!
To Ci co "opłynęli Antarktydę" ? Jeśli tak, to: nie wiem.
Ale ci panowie, na poniższym zdjęciu: TAK, to obrzydliwi oszuści
![[Obrazek: 2ynkZze.png]](https://i.imgur.com/2ynkZze.png)
Ja już jestem stary, więc pamiętam lata 70-te. Młodszym wyjaśniam: po teatrze "zimnej wojny" rozpoczęła się "era porozumienia rywalizujących mocarstw " (czytaj: światowych gangsterów kręcących lody, także ko(s)miczne).
Po czasie, gdy "ścigali się w kosmosie" (czytaj: licytowali się na kłamstwa o kosmosie, o tym "co to oni mogą, jakie to oni mają ko(s)miczne możliwości") zaczęła się era wspólnego ko(s)micznego kłamstwa. Program "Sojuz-Apollo" to zalążek przyszłej "ISS".
[Na powitalnym zdjęciu dwóch "astronautów" widać masoński uścisk dłoni. Patrz uważnie. Patrz i myśl! ]
PS> Apropos "podboju kosmosu" i "ko(s)micznych możliwości" to przypominam: 50 lat temu, przy siermiężnej technologii końcówki lat 60-tych XX wieku z łatwością "lądowali na księżycu, odlatywali stamtąd i wracali na ziemię". Teraz, przy technologii współczesnej i ogólnym zwiększeniu bogactwa narodów : coraz niżej "latają". Wedle bajań ko(s)micznych potrafią jedynie "wzlecieć do ISS, kilkaset km nad ziemię, stamtąd się odbić i wrócić na ziemię."
To jest naprawdę (tragi)komedia: to że ludzie wciąż wierzą w te ko(s)miczne opowieści.
Śmiałbym się jak w kabarecie, gdyby to nie było znakiem tragicznej głupoty i naiwności współczesnego człowieka.