Cytat:Pozwól, że zapytam: Dlaczego ta "kula ziemska" ma dla Ciebie aż tak wielkie znaczenie? Jesteś jakimś "doktorem" lub "profesorem", który zbudował swoja pozycję życiową na pracach naukowych w których były tezy o "kulistości ziemi"? Wtedy byłoby to psychologicznie zrozumiałe. Aczkolwiek i tak by Cię to nie usprawiedliwiało, gdyż prawda powinna mieć dla człowieka większe znaczenie, niż własna pozycja i własny "dorobek". Szczególnie dla kogoś kto jak Ty uważa się za wierzącego w Boga (przynajmniej tak piszesz). W imie prawdy należy się wyrzekać nawet "swojego", zwłaszcza tego!Nie jestem profesorem. Jestem prawie nikim. Ot zwykły informatyk, programista pracujący za niezbyt wysokie jak na informatyka wynagrodzenie i lubiący dużo łazić po górach i czytać o nowych okryciach w astronomii. Co do wyrzekania się prawdy, to jeśli miałbym to robić to na pewno nie świadomie. Tak dla wyjaśnienia odnośnie mojej złej woli. Ja po prostu bardzo wiedzę w liczby, działania, równania i wyliczenia. Niekiedy nawet i bardziej niż w to co widzę.
|
Wątek zbiorczy o kształcie Ziemi
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 91 gości