ErgoProxy:
1 Piotra 2: 21
"Do tego bowiem jesteście powołani12. Chrystus przecież również cierpiał za was i zostawił wam wzór, abyście szli za Nim Jego śladami. "
Jakuba 2 17
"Tak też i wiara, jeśli nie byłaby połączona z uczynkami, martwa jest sama w sobie"
Filipian 2 12
" A przeto, umiłowani moi, skoro zawsze byliście posłuszni, zabiegajcie o własne zbawienie z bojaźnią i drżeniem nie tylko w mojej obecności, lecz jeszcze bardziej teraz, gdy mnie nie ma"
Cytat:Ja byłem wychowywany przez prawdziwego katolika i nawet wpływ matki nie zrównoważył szkodliwości tego wychowania, przez które stałem się upośledzony społecznie. Dlatego jestem przeciwny skazywaniu niewinnych dzieci na prawdziwie katolickie wychowanie.Sporo jest katolików, którzy uważają, że nie muszą dobrymi uczynkami zasłużyć na zbawienie, ponieważ Jezus odkupił ich grzechy. To są pseudokatolicy. Pismo Święte wyraźnie mówi w wielu miejscach, że chrześcijanin powinien iść śladami Chrystusa.
1 Piotra 2: 21
"Do tego bowiem jesteście powołani12. Chrystus przecież również cierpiał za was i zostawił wam wzór, abyście szli za Nim Jego śladami. "
Jakuba 2 17
"Tak też i wiara, jeśli nie byłaby połączona z uczynkami, martwa jest sama w sobie"
Filipian 2 12
" A przeto, umiłowani moi, skoro zawsze byliście posłuszni, zabiegajcie o własne zbawienie z bojaźnią i drżeniem nie tylko w mojej obecności, lecz jeszcze bardziej teraz, gdy mnie nie ma"
Rozsadziło mi antenę.