Rodica napisał(a): Teista:Jeszcze na studiach przeczytałem „Płeć mózgu” Anne Moir. To pozycja popularnonaukowa. Autorka przedstawia w niej serię eksperymentów, w których uzyskiwała homoseksualne mioty szczurów. Wywoływała je zaburzając równowagę hormonalną u samicy w trakcie ciąży. Tyle pamiętam. Jej spostrzeżenia zgadzają się z obserwacjami u ludzi. Homoseksualizm jest opisany w Biblii. Problem widzę w innym miejscu. Ciężko jest niektórym uznać przyczynę homoseksualizmu w biologii, bo wtedy wszyscy przeciwnicy uznając to zjawisko za naturalne walczyliby nie z LGBT, a z samym Bogiem, przecież to On stworzył Nas wszystkich. W Biblii homoseksualizm u mężczyzn nie był zabroniony. Wiedzieli, że to wynika z przyrody. Zabronione były tylko praktyki homoseksualne. W przypadku kobiet mamy brak zakazów, zaleceń, a w Biblii mamy zasadę, że co nie jest zabronione, jest dozwolone.
Cytat:Homo/heteroseksualizm jest warunkowany nie kulturowo, a biologicznie, natomiast zdolność zawierania związków, zdolność i możliwość tworzenia rodziny u człowieka jest zawsze uwarunkowana kulturą – rolą płciową jako podstawą, na której tworzono Naszą kulturę. Ta presja kultury tłumaczy z jakiego powodu homosex nie tworzą stałych związków i rodzin. W starożytnej Grecji takie rozważania nie miały sensu, w Naszych czasach (do niedawna) było to zabronione. Sądzę, że z tego właśnie powodu tak agresywnie są prezentowane postawy LGBT, po 2000 latach zwalczania opcji poza normą. Cytując klasyka: Pała się przebrała, III zasada dynamiki – siła akcji =sile reakcji.Na biologiczne pochodzenie homoseksualizmu nie ma przekonujących dowodów. Za kilkanaście lat się okaże, jaki jest rezultat wychowywania dzieci przez pary homoseksualne.
Sofeicz napisał(a): Zefciu przeprosił, causa finita - i tak trzymać.Przepraszam za offtopa, ale nie umiem inaczej zareagować, a chcę coś dodać i będzie to ostatni mój wpis w wątku. Zefciu przekwalifikował swój komentarz z "spierdalaj z wątku" na "za "psucie zabawy innym". Nie zgadzam się i z tym i każdy kto przeczyta "Kącik zagadek" przyzna mi rację. Proszę Cię o aktywację wątku "Zefciu napisał", bo wulgarności nie toleruję, tak samo jak oszczerstwa.
Zamykam wątek.