Pearl Jam napisał(a): Nie spodziewałem się tego po Was... Człowiek prosi, czeka godzinami. Wy tacy aktywni i elokwentni a na trzy podstawowe pytania nie odpowiecie? Bardzo proszę jeszcze raz!
Ja mogę ale domiemam, że pytasz raczej lewoskrętną część forum.
1. Wszelkiej maści ludzie promujący w przestrzeni publicznej wizerunek homoseksualisty jako zboczeńca, dziwaka, a wręcz ekshibicjonisty. Mogą oni równie dobrze prywatnie być heterykami. Co więcej, nie każdy homoseksualista do tej społeczności się zalicza. Są tacy, którzy się nią wręcz brzydzą. Znam kilku osobiście.
2. Bo tak jest fajnie, mądrze i słusznie, a przynajmniej niektórym, otumanionym propagandą tak się wydaje. A tak serio, to Komintern zmienił swoje priorytety. Lud pracujący mają już zasadniczo w czterech literach. Z bolszewików przefarbowali się na liberalnych demokratów, pomieszali na stanowiskach i znaleźli sobie proletariat zastępczy w postaci różnego rodzaju "dyskryminowanych". Oczywiście tylko takich, którzy spełniają wymagania Kominternu i/lub są użyteczni na potrzeby przemodelowania społeczeństwa wg tegoż Kominternu wizji. LGBTQWERTYUIOP spełniają i są.
3. W Polsce istnieją pewne środowiska i osoby, które LGBTQWERTYUIOP czy tam LKGB nie aprobują i raczą krytykować. Nie zostały one do tej pory zdelegalizowane, działacze takowych pozamykani w pierdlach ani pobici milicyjnymi pałami. Ok, no może ktoś tam pałą dostał ale niezbyt mocno, bo nie słyszeliśmy jeszcze żeby na SORze wylądował. Można więc uznać, że Państwo Polskie poprzez zaniechanie przyłącza się biernie do owej dyskryminacji. No i w ogóle wredny, faszystowski, pisowski rząd nie chce spełnić z uniżoną głową wszystkich postulatów środowiska LGBTQWERTYUIOP co samo w sobie jest drastyczną dyskryminacją.