Wybacz tę moją emocjonalną tyradę w ostatnim poście, ale jak słyszę o schabowym smażonym na oleju rzepakowym to mnie się flaki ze złości przewracają. Jak można? To świętokradztwo. Sam nie przepadam za schabowym, wolę nerki, mózg lub wątróbkę na maśle albo wytopionej wcześniej słoninie. Kaszanki nigdy nie jadłem z biblijnych powodów, więc nie jestem wyznawcą klasycznego schabizmu-kaszankizmu. Jednak idea trójcy substancjalnej pierwotnych schabistów jest mi bliska i napiszę teraz, że nic nie zastąpi jajecznicy na łoju wołowym lub szpiku, z cebulką drobnopokrajaną i szczypiorem przystrojoną. Nic! Jestem stracony dla Tego Świata, opętały mnie demony, wiem. Egzorcyzmy nie pomogą, bo nigdy się nie wyrzeknę. Pozostaje modlitwa:
Idź precz, Weganie, duchu złości
Nigdy mnie nie kuś ku Twej marności
Złe to, co proponujesz mi, więc
Swą łojową ambrozję w samotności będę pić
„Uwolnić Handel Łojem Wołowym”
Ogólnopolski Komitet Inicjatywy Ustawodawczej "Uwolnijmy handel łojem wołowym " powołany przez Niezależne Zrzeszenie Producentów Wołowiny i Baraniny (NZPWiB) oraz Branżowy Instytut Hodowli Eksperymentalnej Trzody Chlewnej (BIHETC) zaprasza na spotkania z obywatelami.
Podpisy pod projektem ustawy przywracającej wolny handel łojem wołowym będą zbierane w przyszłą niedzielę, we wszystkich miastach wojewódzkich. Wspomóż inicjatywę przelewem na konto Banku XXX nr.rachunku4354736375. Pamiętaj liczy się każdy głos i każda złotówka.
Idź precz, Weganie, duchu złości
Nigdy mnie nie kuś ku Twej marności
Złe to, co proponujesz mi, więc
Swą łojową ambrozję w samotności będę pić
Ogólnopolski Komitet Inicjatywy Ustawodawczej "Uwolnijmy handel łojem wołowym " powołany przez Niezależne Zrzeszenie Producentów Wołowiny i Baraniny (NZPWiB) oraz Branżowy Instytut Hodowli Eksperymentalnej Trzody Chlewnej (BIHETC) zaprasza na spotkania z obywatelami.
Podpisy pod projektem ustawy przywracającej wolny handel łojem wołowym będą zbierane w przyszłą niedzielę, we wszystkich miastach wojewódzkich. Wspomóż inicjatywę przelewem na konto Banku XXX nr.rachunku4354736375. Pamiętaj liczy się każdy głos i każda złotówka.