Czy ktoś umie wymienić wojny jakie miały miejsce przed Jezusem i wojny jakie miały miejsce po Jezusie na całej planecie Ziemia?
Bo ja z tymi wojnami przed Jezusem mam problem bo już nie pamiętam historii.
No i czy mieszkańcy państwa, zagraniczni przybysze w państwie i okolicach gdzie nauczał Jezus znali mieli wiedzę o wojnach jakie miały miejsce na planecie Ziemia przed Jezusem, np. uczeni Żydzi faryzeusze?
No i czy Jezus popisał się znajomością wojen jakie miały miejsce na Planecie Ziemia, czy o wojnach podobnie niewiele wiedział jak jego nieznajomość Żydowskiej Tory?
Czy Jezus na temat wojen otworzył swój wielebny pysk i coś na ich temat zaćwierkał, np. że żołnierze uczestniczący w wojnach mają 3 razy dziennie modlić się o:
- wygraną w wojnie
- przegraną w wojnie
- pokój
- rozejm
- zabicie codziennie maksymalnej liczby wrogów
- ranienie i trwałe kalectwo maksymalnej ilości wrogów
- obłęd zbiorowy w szeregach wroga
oraz 2 razy dziennie odprawiać mszę w intencji zabitych i rannych własnych żołnierzy oraz żołnierzy wroga?
Czego Jezus nauczał w sprawie przyszłych wojen które wybuchną np. Prusacy, Krzyżacy, Bitwa pod Grunwaldem, czy Jezus zakazał żołnierzom i rycerzom ścinania głowy wroga mieczem i przynoszenia kobiecie prezentów w postaci ściętych mieczem głów wroga?
Czy Jezus nauczał, że zabicie żołnierza rycerza lub człowieka na wojnie nie jest grzechem?
Może Jezus jednak czegoś nauczał o wojnie lub o zbiorowej przemocy.
Bo jego tata nauczał: Spalcie wioski nieprzyjaciół waszych.
No a syn poszedł w ślady ojca czy miał inne zdanie?
Bo ja z tymi wojnami przed Jezusem mam problem bo już nie pamiętam historii.
No i czy mieszkańcy państwa, zagraniczni przybysze w państwie i okolicach gdzie nauczał Jezus znali mieli wiedzę o wojnach jakie miały miejsce na planecie Ziemia przed Jezusem, np. uczeni Żydzi faryzeusze?
No i czy Jezus popisał się znajomością wojen jakie miały miejsce na Planecie Ziemia, czy o wojnach podobnie niewiele wiedział jak jego nieznajomość Żydowskiej Tory?
Czy Jezus na temat wojen otworzył swój wielebny pysk i coś na ich temat zaćwierkał, np. że żołnierze uczestniczący w wojnach mają 3 razy dziennie modlić się o:
- wygraną w wojnie
- przegraną w wojnie
- pokój
- rozejm
- zabicie codziennie maksymalnej liczby wrogów
- ranienie i trwałe kalectwo maksymalnej ilości wrogów
- obłęd zbiorowy w szeregach wroga
oraz 2 razy dziennie odprawiać mszę w intencji zabitych i rannych własnych żołnierzy oraz żołnierzy wroga?
Czego Jezus nauczał w sprawie przyszłych wojen które wybuchną np. Prusacy, Krzyżacy, Bitwa pod Grunwaldem, czy Jezus zakazał żołnierzom i rycerzom ścinania głowy wroga mieczem i przynoszenia kobiecie prezentów w postaci ściętych mieczem głów wroga?
Czy Jezus nauczał, że zabicie żołnierza rycerza lub człowieka na wojnie nie jest grzechem?
Może Jezus jednak czegoś nauczał o wojnie lub o zbiorowej przemocy.
Bo jego tata nauczał: Spalcie wioski nieprzyjaciół waszych.
No a syn poszedł w ślady ojca czy miał inne zdanie?