Stoik napisał(a): Tam, gdzie jest napisane, że dobiera sobie absztyfikantów. Samo posiadanie opcji, choćby tak poślednich, że współczynnik odrzuceń = 100%, czyni z ewentualnych zawsze dziewic osoby trwające w celibacie dobrowolnym.U takiego zwierzęcia jak człowiek, u którego kluczowym dla sukcesu jest wychowanie fakt posiadania wyłącznie „poślednich opcji” to żadna wartość. Naprawdę nie znasz kobiet, które mają problem w znalezieniu chłopa do trwałego związku?
Cytat:Jest informacja dokładnie odwrotnaNo to czemu wklejasz, jak jest odwrotna?
Cytat:A co mnie obchodzi, co robiłeś w liceum?To, że wkleiłeś wykres, który pokazuje, że mniej ludzi w klasie maturalnej ciupcia. I rzekomo z tego wykresu ma wynikać, że jakoś systemowo wzrasta liczba inceli. Dlatego podałem przykład osoby, która nie ciupciała w klasie maturalnej, a incelem nie jest. Mogła być to inna niż ja osoba, ale nie robiłem wtedy badań, którzy moi koledzy ciupciają, a którzy nie.
Cytat:Potem się taki dziwi, że siedział z nosem w książce kiedy inni się zabawiali z rówieśniczkami o najwyższej podówczas atrakcyjności.Wiem, że chciałeś odbić piłeczkę, ale to tak nie działa. Ja w przeciwieństwie do Ciebie niczemu się nie dziwię i nie buntuję się przeciwko światu, że miałem tyle partnerek seksualnych ile miałem. Nie oczekuję od społeczeństwa, że kogoś zmusi do seksu ze mną etc. Więc taki przytyk możesz sobie wsadzić tam gdzie wchodzi fiut ideologów wykorzystujących Twoje frustracje dla własnych politycznych celów.
Stoik napisał(a): (podpowiedź: to nie seksizm powoduje samotność, tylko na odwrót)Jest to jakieś dodatnie sprzężenie zwrotne. Ale tylko sam incel może takie błędne koło przerwać.
Cytat:Nie mają oni wbudowanych narzędzi pozwalających to ocenić intuicyjnie jak kobiety czy geje, a zazwyczaj także wiedzy na co zwracać uwagę, a na co nie.Tym mniej kompetentnym jest sam najbardziej zainteresowany. W ocenie własnej osoby bowiem uczestniczy mnóstwo emocji, kompleksów i uprzedzeń.
Cytat:Incelem jest każdy, kto nie otrzymuje nieodpłatnych propozycji współżycia.Ja pierdolę! Naprawdę oczekujesz, że kobiety będą do Ciebie podchodzić i składać Ci propozycje współżycia? Jak masz takie oczekiwania, to nic dziwnego, że nie ruchasz.
Cytat:samobiczujących męskich feministówCzyli jakiegoś Twojego chochoła, bo nikt w tym wątku się nie samobiczuje.
Cytat:A nawet jeśli, to co z tego wynika?To że z własnej woli jesteś członkiem grupy uważającej się za dno społecznej hierarchii. Jeśli to nie jest „samobiczowanie”, to ja nie wiem, co jest.
Cytat:Chrześcijańska monogamia była wybitnie egalitarnym układem, natomiast obecna degrengolada - elitarystycznym.Ale przecież obecnie również podstawową formą seksu reprodukcyjnego jest monogamia. Natomiast seks przygodny, który kiedyś był zarezerwowany dla pana dymającego służkę stał się bardziej egalitarny.
Cytat:Miłą odmianą będzie próba merytorycznego wykazania, że jest inaczej.A jakiej formy tego wykazania wymagasz? Jak dotychczas żadne merytoryczne badanie nie wskazuje na to, że tak jest.
Cytat:Do momentu, w którym sam nie ruchasz, ale uważasz osoby w związkach za jakichś nadludzi, a samego siebie za niższego moralnie, intelektualnie (ale nigdy nie fizycznie - dziwne) chłystka to jesteś git-fasola.Ale przecież napisałem coś dokładnie odwrotnego. Incel to osoba, której jest najłatwiej na świecie zwiększyć swoją atrakcyjność seksualną. Wystarczy przestać pieprzyć głupoty. Ale Ty z własnej woli chcesz pieprzyć głupoty i odstraszać kobiety. No więc ja Ci pomóc?
Cytat:systemowe rozwiązania twoich problemówŻadne „systemowe rozwiązanie”, które zmuszą kobiety do życia z pojebami nie wchodzą w grę. Dobrze o tym wiesz.