Stoik napisał(a):bert04 napisał(a): Uzasadnij: a) że istnieje związek między seksizmem a samotnością i b), że przyczyną jest tu samotność, a nie seksizm albo jakaś trzecia przyczyna.a) The American nonprofit Southern Poverty Law Center described the subculture as "part of the online male supremacist ecosystem" that is included in their list of hate groups - chyba wiadomo o kim mowa, więc jakiś związek istnieje. Tylko błagam, nie udawaj teraz, że komukolwiek chodziło o perfekcyjną korelację.
Nie chodziło o perfekcyjną korelację, ale o podanie związku między seksizmem a samotnością. To, że jakaś dziwna organizacja o jeszcze dziwniejszej nazwie określa subkulturę inceli jako część męskiej supremacji jest tak samo opinią, jak Twoja opinia. Mi chodziło raczej o coś w stylu "Faceci o poglądach seksistowskich są statystycznie częściej samotni, niż faceci o poglądach feministycznych gównojadów". I żeby to nie było ograniczone do tej jednej subkultury.
Jeżeli różnica między "uzasadnij Twoją opinię jakimiś badaniami" a "uzasadnij Twoją opinię inną opinią" nie jest dla Ciebie jasna, to ta rozmowa będzie ciężka.
Cytat:b) Nie seksizm jest przyczyną (samotności), gdyż był taki okres, w którym nawet największy nienawistnik nie miał nic do kobiet, a nic mu to nie dało. W zasadzie bardziej prawdopodobne, że traktował je preferencyjnie, jak większość pierdolniętej, i tak nadto, populacji męskiej. WAWE odbiera rozum.
Tak, pomerdała mi się kolejność, w międzyczasie dałem autopoprawkę. Ty uważasz, że seksizm jest efektem samotności. Może to "dowód anegdotyczny", ale zbyt dużo znam facetów w związkach, którzy pozostali wierni swoim seksistowskim poglądom, żeby brać to na wiarę.
A co do tego pierdolniętego WAVE to mogę odpowiedzieć truizmem, że wszelkie stereotypy są złe. Tak te negatywne, cytując klasyka, "Wszystkie kobiety to kurwy, oprócz jego i mojej matki". Jak i te pozytywne, stawiające kobiety na piedestałach. Dotyczy to też białych, czarnych, indian czy żydów. Kobiet i mężczyzn tak samo.
No chyba że chcesz udowadniać, że Twoje sterotypy są lepsze niż inne.
Cytat:Cytat przekroczyłby limit znaków na post.
No to ogranicz się do cytatów moich, jeżeli już ze mną rozmawiasz. Coś w stylu, że świat jest sprawiedliwy, życie jest piękne, lub kompatybilne optymistyczne teksty.
Cytat:I jak bert myśli, z czego to pobłażanie męskim podbojom wynika? Czy to kompletnie arbitralny, patriarchalny, podwójny standard?
Mówiąc krótko: tak. A wynika on prosto z zależności biologicznej kobiet w ciąży od opieki mężczyzny przez minimum rok na dziecko. Z tej zależności wynika zależność ekonomiczna, slut shaming i pobłażanie dla mężczyzn.
Cytat:Żądam, żebyś udowodnił stawiane przez siebie tezy (konkretnie to, że coś tam jest "mitem"), więc nie zachowuj się teraz jak gimboateista wywodzący nieistnienie boga z rzekomego braku dowodów na jego istnienie.
Dobra dobra, niech więc będzie, że incelskie dogmaty są przedmiotem wiary i nie można ich w żaden naukowy sposób uzasadnić ani poprzeć. Dziękuję za to porównanie, sam bym się na to nie ważył, ale jak już od Ciebie wyszło, to przyjmuję. Na wiarę
Cytat:Co do minusików - oglądałeś "Symetrię"?
Chcesz to zaczynać? Bardzo proszę.
Cytat:LOL!
Oglądnij sobie kiedyś film "Embrace", traktuje o tym, jak kobiety postrzegają same siebie. Albo poczytaj o tym, jak negatywnie faceci oceniają wygląd innych facetów. To, co prezentujesz jako "statystykę" nie mówi też nic o preferencjach ciupciania. No bo przecież nie będziesz twierdził, że kobiety dobrowolnie ciupciają tylko z adonisami o wartości 9+?
Cytat:bert04 napisał(a): W zasadzie nikt.I na tym mógłbyś poprzestać.
No niestety, mam już taką naturę, że tak reaguję na teksty w stylu "incele pozostają sami nie przez chujowy charakter, ale przez nieatrakcyjny kościec". Być może ten mój paskudny charakter też jest spowodowany przez mój kościec? Kto wie?
Cytat:Ależ incelska brać to czołowi eksperci w tej dziedzinie. [u]
A aryjska brać to czołowi eksperci w rozpoznawaniu typowych cech żyda czy co?
Cytat:Panie się zgadzają.
Jakaś anegdotyczna wypowiedź na jakimś babskim (?) forum ma być statystycznym potwierdzeniem czego?
Widzę, że nadal będziesz uzasadniał swoje opinie innymi opiniami. Tym razem już całkiem anegdotycznymi. Cóż, ta rozmowa będzie trudniejsza, niż myślałem.
zefciu napisał(a): Rozumiem, że ta laska ma symbolizować incela, który otoczony kobietami, które mógłby zdobyć gdyby tylko zmienił swoją postawę narzeka, że żadna mu nie „składa propozycji”.
To nawet pasuje. Incel szuka szparaga, o tyłku jak jabłko albo gruszka i cyckach jak grejfruty, a nawet arbuzy. Nie tknie za to żadnego pasztetu ani salcesonu.
Wszystko ma swój czas
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Koh 3:1-8 (edycje własne)
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Spoiler!