@zefciu: Zamiast trollować poszedłbyś lepiej poczytać Ewdokimowa na uspokojenie, czy coś.
bert04 napisał(a): Jeżeli różnica między "uzasadnij Twoją opinię jakimiś badaniami" a "uzasadnij Twoją opinię inną opinią" nie jest dla Ciebie jasna, to ta rozmowa będzie ciężka.Dość kuriozalne stwierdzenie zważywszy, że powoływałem się już na lekko pół tuzina badań w różnych kontekstach, a wy okrągłe 0. A rozmowa będzie jeszcze cięższa póki nie zaczniesz rozróżniać swoich opinii od moich, bo "faceci o poglądach seksistowskich są statystycznie częściej samotni" do nich nie należy.
bert04 napisał(a): No to ogranicz się do cytatów moich, jeżeli już ze mną rozmawiasz. Coś w stylu, że świat jest sprawiedliwy, życie jest piękne, lub kompatybilne optymistyczne teksty.Mylisz omawiany błąd poznawczy z efektem Pollyanny. Wiara w "sprawiedliwość" w tym temacie nie przebija z konkretnych deklaracji, lecz uporczywego przekonywania, że jak ktoś jest sam to tylko sobie może podziękować, bo woli siedzieć, narzekać i nienawidzić kobiet zamiast coś zrobić ze sobą.
bert04 napisał(a): Mówiąc krótko: tak. A wynika on prosto z zależności biologicznej (...)Czyli mówiąc krótko: nie.
bert04 napisał(a): No bo przecież nie będziesz twierdził, że kobiety dobrowolnie ciupciają tylko z adonisami o wartości 9+?Zgodnie z zasadą Pareta byliby to 8+, także dobrą liczbę wcześniej wybrałeś (przypisując niewłaściwej płci, ale nieważne). Nie będę twierdził, bo należy brać pod uwagę jeszcze dualną strategię rozrodczą (w sensie: w młodości się "wyszaleć", a potem szukać różnych zefciów i Fizyków), gold digging, groupies... Ale gdy z niczego nie słyniesz, nie masz kasy, ani nie interesują się tobą samotne matki, to tylko adonis.
bert04 napisał(a): No niestety, mam już taką naturę, że tak reaguję na teksty w stylu "incele pozostają sami nie przez chujowy charakter, ale przez nieatrakcyjny kościec". Być może ten mój paskudny charakter też jest spowodowany przez mój kościec? Kto wie?Zapewne. Pies z kulawą by się nie zainteresował utyskiwaniami inceli, gdyby przypadkiem nie wynikało z nich twierdzenie przeciwne, tj. "x jest sam przez nieatrakcyjny kościec" = "y jest z kimś przez atrakcyjny kościec". Y ma o sobie wysokie mniemanie i myśli, że gdyby się zamienił ciałami z x to osiągnąłby takie same rezultaty. Niestety, y jest https://youtu.be/kJO7jc0FbNw?t=44