Stoik napisał(a): Dość kuriozalne stwierdzenie zważywszy, że powoływałem się już na lekko pół tuzina badań w różnych kontekstach, a wy okrągłe 0.
Owszem, jakieś pięć linków odnalazłem (z czego dwa u mnie nie działają), ale to i tak nic w porównaniu do ilości tez, które zdążyłeś postawić. Policzmy:
https://ateista.pl/showthread.php?tid=14...#pid720302
- "<incele> to rzecz jasna chłopcy (...), którym na loterii genowej się nie poszczęściło"
- "samica jak zechce może się rozmnożyć zawsze - podstawy biologii"
- "Rewolucja seksualna <nie była> lewacka (...), to przeszczepiona na grunt kulturowy logika kapitalizmu"
- " rozwarstwienie społeczne w obu tych kwestiach <własności prywatnej jak i częstości ciupciania> rośnie"
- "Ludzie dostają jakiegoś ataku wścieklizny na sam widok i dźwięk pojęcia "hipergamia""
- "Nikły sukces reprodukcyjny mężczyzn jest naturalny"
- "w naturze taki samiec β pewnie i tak prędzej czy później ginął na polowaniu albo z głodu"
To tylko pierwszy post. Trzy ze wspomnianych pięciu linków miało dotyczyć pierwszych dwóch kwestii, ale nie dotyczyło, było natomiast coś o tym, że wszystkie kobiety kłamią i że seksualna selekcja chroni przed wymarciem. Jeżeli będziesz dawał linki do naukowych wyliczeń odległości Księżyca od Ziemi lub przepisy na makowiec, będzie to równie merytorycznym uzasadnieniem.
Cytat:A rozmowa będzie jeszcze cięższa póki nie zaczniesz rozróżniać swoich opinii od moich, bo "faceci o poglądach seksistowskich są statystycznie częściej samotni" do nich nie należy.
Jak żałosne jest ujeżdżanie tego błędu, który zdążyłem już dwukrotnie skorygować <1> <2>? Ach, niech zgadnę, jeszcze pół tuzina razy mi wypomnisz, że pomyliła mi się Twoja kolejność.
<1> https://ateista.pl/showthread.php?tid=14...#pid720408
<2> https://ateista.pl/showthread.php?tid=14...#pid720419
bert04 napisał(a): No to ogranicz się do cytatów moich, jeżeli już ze mną rozmawiasz. Coś w stylu, że świat jest sprawiedliwy, życie jest piękne, lub kompatybilne optymistyczne teksty.
Cytat:Mylisz omawiany błąd poznawczy z efektem Pollyanny.
Oczywiście zmieniasz temat, ale nadal nie podasz cytatu, w którym ktokolwiek opisywałby świat jako sprawiedliwy i dziewczyny jako fajne.
Może pomogę Ci... matematycznie. Jest wielka różnica między stwierdzeniem "Wszystkie kobiety są supernaśne i wspaniałe, a każdy mężczyzna którego nie chcą to fajtłapa, który się nie stara" a stwierdzeniem "Są na tym świecie wspaniałe kobiety, a mężczyzna, który się stara i szuka, prędzej czy później taką znajdzie".
Jeszcze raz, żeby było jasne
- "Wszystkie dziewczyny są fajne" - FALSE (Pollyanizm)
- "Istnieją dziewczyny fajne" - TRUE (realizm)
Cytat:Wiara w "sprawiedliwość" w tym temacie nie przebija z konkretnych deklaracji, lecz uporczywego przekonywania, że jak ktoś jest sam to tylko sobie może podziękować, bo woli siedzieć, narzekać i nienawidzić kobiet zamiast coś zrobić ze sobą.
Ale zobacz, że przeważająca część facetów wypowiadających się w tym temacie (oprócz Ciebie) nie pierdoli teoretycznych farmazonów o tym, jak być powinno, ale mówi albo z doświadczenia osobistego, albo obserwacji z bliskiego kręgu znajomych.
Cytat:bert04 napisał(a): Mówiąc krótko: tak. A wynika on prosto z zależności biologicznej (...)Czyli mówiąc krótko: nie.
Mówiąc krótko, nie uzasadniłeś swojego "nie".
bert04 napisał(a): No bo przecież nie będziesz twierdził, że kobiety dobrowolnie ciupciają tylko z adonisami o wartości 9+?
Cytat:Zgodnie z zasadą Pareta byliby to 8+, także dobrą liczbę wcześniej wybrałeś (przypisując niewłaściwej płci, ale nieważne).
No dobra, niech więc będzie pierwsza statystyka w temacie:
https://medmiasto.pl/zachowania-seksualn...-z-badania
Wezmę najbardziej niekorzystne dla mojej pozycji dane:
"Dziewczynki przodują w inicjacji
Wzrost ten dotyczy tylko dziewcząt, wyniósł prawie pięć punktów procentowych (z 13,7% do 18,5%; p=0,003), przy równoczesnym zmniejszeniu się tego odsetka u chłopców (z 20% do 16%; p=0,259)."
Przypomnijmy w tym miejscu, że statystycznie jest więcej chłopców 15 letnich niż dziewcząt:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Ludno%C5%9...ci_i_wieku[35][36]
Grupa wiekowa Mężczyźni Kobiety Razem
15-19 1.158.367 1.108.267 2.266.634
Więc w losowej grupie 1000 nastolatków będzie ok. 511 chłopców i 489 dziewczyn. Z tego inicjację seksualną będą miel za sobą 82 chłopców i 90 dziewczyn. Zasada paretto o tyle zachowana, że mówimy o ok. 20% z grupy, która jest odpowiedzialna za nie 80% ale 99% współżycia. Natomiast nie potwierdza się teoria, jakoby 20% chłopaków ruchało 80% dziewczyn. Lub coś podobnego.
Cytat:Nie będę twierdził, bo należy brać pod uwagę jeszcze dualną strategię rozrodczą (w sensie: w młodości się "wyszaleć", a potem szukać różnych zefciów i Fizyków),
Ad personam wobec userów jest wredne, ale aluzje wobec ich małżonek są już obrzydliwe ponad wytrzymałość. Łap minusa.
Cytat:gold digging, groupies... Ale gdy z niczego nie słyniesz, nie masz kasy, ani nie interesują się tobą samotne matki, to tylko adonis.
Masz częściowo rację, ale w całości to już nie masz. Jeżeli chcesz zaruchać laskę 9+, to rzeczywiście "praca nad sobą" oznacza pracę nad wyglądem. Jeżeli jednak szukasz stałej partnerki, to "praca nad sobą" oznacza głównie pracę nad własnym charakterem. A wygląd to jakieś minimum higieny i zadbania, to można z każdym kośćcem.
Problem z incelami jest taki, że oni marzą najbardziej o tym typie kobiet, którymi też najbardziej pogardzają. Bo tylko w tym przedziale liczy się bycie adonisem właśnie. W gimnazjum widzieliście tylko te 18,5% lasek, które już cnotę straciły i na tej podstawie wyrabialiście sobie opinię o reszcie. I tak już wam zostało...
bert04 napisał(a): No niestety, mam już taką naturę, że tak reaguję na teksty w stylu "incele pozostają sami nie przez chujowy charakter, ale przez nieatrakcyjny kościec". Być może ten mój paskudny charakter też jest spowodowany przez mój kościec? Kto wie?
Cytat:Zapewne. Pies z kulawą by się nie zainteresował utyskiwaniami inceli,... gdyby ta społeczność nie wyprodukowała pojebów zabijających mniej lub bardziej przypadkowych ludzi. Nie, nie twierdzę, że wszyscy incele to pojebi (w przeciwieństwie do paru kolegów w temacie), ale ta społeczność ma jak widać wybitne tendencje do wspomagania preferencji pojebskich i szajb w szukaniu winy u wszystkich innych: kobiet, adonisów, ulańców czy gównojadów.
Cytat:gdyby przypadkiem nie wynikało z nich twierdzenie przeciwne, tj. "x jest sam przez nieatrakcyjny kościec" = "y jest z kimś przez atrakcyjny kościec". Y ma o sobie wysokie mniemanie i myśli, że gdyby się zamienił ciałami z x to osiągnąłby takie same rezultaty. Niestety, y jest https://youtu.be/kJO7jc0FbNw?t=44
Powoli zamiast się na Ciebie wnerwiać, zaczynam się poważnie martwić. Te losowe wrzucanie jutubek jest symtpomem jakiejś dezorganizacji mentalnej czy co?
Wszystko ma swój czas
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Koh 3:1-8 (edycje własne)
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Spoiler!