Rodica napisał(a): MCich:
Cytat:Mężczyźni poniekąd stają się przeżytkiem. Nie muszą już zapewniać bytu. Widać to w USA, gdzie młode kobiety zarabiają więcej niż młodzi mężczyźni. Pomimo wielu zapewnień kobiety jednak nie za bardzo chcą się wiązać z kimś kto mniej zarabia lub ma gorsze wykształcenie.Niestety, wychodzi z Ciebie seksista. Jeśli uważasz, że życie w samotności, bez przyjaciela, partnera z którym można
miło spędzać czas, rozerwać się, wspólnie realizować pasje, na którym można polegać w trudnych chwilach jest przyjemne to się grubo mylisz.
Powodem, dla którego kobiety wolą być same, jest wasza agresja, utrudnianie rozwoju osobistego,niechęć do komunikacji, chęć dominacji i przedmiotowe traktowanie.
"Jeśli uważasz" a jednocześnie cytujesz fragment gdzie nie wyraziłem swojego zdania.
To tak jakbym napisał, że problemy ekonomiczne i społeczne doprowadziły do wzrostu popularności nazistów w końcówce lat 20-tych i początku lat 30-tych w weimarskich Niemcach, a ty mi na to "niestety, wychodzi z Ciebie nazista".
"Powodem, dla którego kobiety wolą być same, jest wasza agresja, utrudnianie rozwoju osobistego,niechęć do komunikacji, chęć dominacji i przedmiotowe traktowanie." proszę o źródła. Ja mogę dostarczyć źródła świadczące o tym, że kobiety niechętnie wiążą się z mężczyznami o niższej pozycji społecznej/o niższych zarobkach, a takie związki są mniej trwałe od takich gdzie mężczyzna zarabia więcej.
Chęć dominacji? :
Pierwszy raz uśmiałem się w tym temacie. Nie tyle chęć, co dominacja to praktycznie 100% pewność sukcesu u mężczyzny. Nawet gdy doprowadzona do ekstremum, seryjni mordercy nawet gdy wyglądają jak kupa mają mnóstwo adoratorek, nawet się żenią czekając na karę śmierci. W łagodniejszej(i zdrowszej) postaci samce alpha, czyli przywódcy(w pracy, sporcie, whatever) są najbardziej rozchwytywani. Im mniej dominujący mężczyzna, tym ma mniejsze szanse, tak jak wspomniałem azjaci są widziani jako mało dominujący i w takim USA są na najgorszej pozycji(wraz z Hindusami). To co napisałaś to kompletny idiotyzm, podyktowany pewno twoim skrzywieniem na to jak patrzysz na mężczyzn. Twoje zdanie równa się z tym - "Powodem dla którego mężczyźni wolą być sami, jest wasza spolegliwość, gotowanie obiadów, chęć bycia piękną"