MCich napisał(a):A co jeżeli ta samotna matka sama rzuciła partnera, bo nie był dla niej dobry, z taką byś się umówił? Wybacz, jeżeli się czepiam.Iselin napisał(a): Chciałam wiedzieć, czy konkretnie Tobie przeszkadza coś w kobiecie, która jest samotną matką. Czy wyobrażasz sobie związanie się z taką osobą. Nie wiem, dlaczego przeskoczyłeś na dywagacje o społeczeństwie.
Tak, bo to sprawa indywidualna. W życiu jest różnie i jest ogromna różnica między dziewczyną, którą rzucił jakiś gość, a taką co miała wszystko w pompie i ma trójkę dzieci z czworgiem ojców(no bo nie do końca wiadomo czy Brajanek to jest Sebixa czy Matiego).
Nie chce mi się wierzyć, że sprawny fizycznie (bez znacznej niepełnosprawności) dobrze zarabiający facet nie może sobie znaleźć żadnej kobiety. Może popróbuj w niższych warstwach społecznych? Na jakiejś biednej wsi nie znalazłbyś dziewczęcia chętnego do podniesienia statusu społecznego? A imigrantki zza wschodniej granicy? Słyszałam, że tam dziewczyny biją się o faceta, który zapewni im paszport do lepszego życia w UE. Nie prawda, że nie ma obecnie kobiet które można uzależnić ekonomicznie od siebie. A kobiety niepełnosprawne, po wypadkach, ułomne fizycznie? Nawet sobie nie wyobrażasz jak im ciężko jest znaleźć faceta. Próbowałeś w tych kręgach? Jeżeli nie, nie nazywaj siebie incelem, bo sam wybrałeś sobie celibat.
Incele mówią, że każda kobieta nawet paskudna i biedna jest w stanie znaleźć chłopa, zawsze się znajdzie jakiś bezrobotny, alkoholik, czy niepełnosprawny, co ją przygarnie (nie chcę nikomu ubliżać, tylko daję przykłady osób o niskiej pozycji na rynku matrymonialne, wśród których taka kobieta o niskiej pozycji może wybierać). Faceci są dokładnie w tej samej sytuacji, jak masz dwie ręce i nogi i jesteś zdrowy na umyśle zawsze znajdziesz chętną, w szczególności jak dobrze zarabiasz, tak samo jak kobieta zawsze znajdzie amatora swoich czterech liter. Jeżeli nie masz kobiety to zakładam, że dlatego, że nie znalazłeś żadnej odpowiadającej Twoim wymaganiom co jest jak najbardziej zrozumiałe, ale czyni Cię to 100% volcelem.