Iselin napisał(a): A dlaczego miałoby nie dotyczyć mężczyzn?
Bo gdy gdzieś spotykam się w internecie z żalami dziewczyny, że nie może znaleźć chłopa to praktycznie nigdy nie widzę, by ktoś jej poradził "zniż wymagania", tylko "jesteś warta najlepszych, jeżeli lubisz tylko wysokich i niedzieciatych mężczyzn to nie waż się obniżać wymagań!". To zresztą widać na profilach randkowych. Co mnie zawsze zniechęcało do napisania do danej osoby to profil, który przypominał bardziej ogłoszenie o prace w starym stylu: cała lista wymagań, bez napisania co oferuje w zamian. Faceci zaś raczej po prostu piszą o sobie.
Poza tym popatrz na artykuł. To akceptowalne by samotna matka nie chciała samotnego ojca. Ale niedzieciaty niech się nie waży chcieć niedzieciatą.
Po prostu moim zdaniem w świecie randkowania istnieją podwójne standardy. I to poniekąd ok, bo wynika z tego, że ledwo żeśmy z drzew zeszli i wcale nie jesteśmy aż tak różni od zwierząt. To co mnie irytuje to zakłamanie.
P.S Przypomina(bo znowu mi ktoś to zarzuci), że ja patrzę indywidualnie i samotna matka nie jest dla mnie czymś odrzucającym.