Ann napisał(a):No właśnie 2011 rok. Ja też nie mam aktualnych danych.MCich napisał(a):Ann napisał(a): Inna sprawa, że według mnie szukanie partnerki na portalach randkowych to nie jest najlepszy pomysł.
Niby tak, ale widzę pokutuje myślenie(widzę też u kmata), że portale randkowe to dla desperatów. Niestety portale randkowe to dziś norma
https://ichef.bbci.co.uk/news/660/cpspro...es_624.png
Info kończy się na 2009. Widziałem nowszy, gdzie online to 40%. Prawie połowa ludzi tak się poznaje, dlatego chyba nie powinno nazywać się ich dziwnymi
W Polsce to jest ponoć tylko 5%, stan na 2011.
Sam zauważyłeś jaki rodzaj kobiet przyciągają takie portale. Czasem można faktycznie trafić na dziewczynę, która z jakiegoś powodu w swoim otoczeniu nie znalazła odpowiedniego partnera, ale często to są kobiety, które traktują takie portale jak darmową rozrywkę czy możliwość podbudowania sobie ego. Dodatkowo podejrzewam ciężko się przebić, skoro mężczyzn na takich portalach jest kilka razy więcej, a i to nie licząc botów. W normalnych warunkach nie musisz konkurować w tym samym czasie z kilkudziesięcioma mężczyznami o względy jednej kobiety.
Ale ogólnie to się zgadzam. Już wolę 'na żywo' bo jestem ja i dziewczyna, a nie dziesiątki gości piszących wiadomości. Kiedyś się denerwowałem, że nie odpisują mi chociaż w stylu "sorry, ale nie jestem zainteresowana", ale teraz wiem, że przy tylu wadomościach co dostają zajmowałoby im to zbyt dużo czasu. Tak czy siak ja na szczęście realizuje się teraz w innych dziedzinach życia.