Fizyk napisał(a): Ja tu widzę słowo "trzeba". Tzn., wygląd ponadprzeciętny jest warunkiem koniecznym nie bycia incelem. Tj., jeśli nie jesteś incelem, to wyglądasz ponadprzeciętnie.Trzeba wziąć poprawkę, że Stoik nie wierzy w oceny atrakcyjności dokonane przez heteroseksualnych mężczyzn (w swoje pewnie jednak wierzy, ale nie chcę spekulować co to oznacza), Ann jest kobietą, więc pewnie kłamie (ma to pewnie jakiś związek z naturą kobiet, ale trudno powiedzieć z powodu tabu).
Do obalenia takiej tezy jak najbardziej wystarczy jeden kontrprzykład - tj. ktoś, kto nie jest incelem i nie wygląda ponadprzeciętnie (podstawy logiki się kłaniają). Jestem przekonany, że każdy w tym wątku zna co najmniej jedną taką osobę, bo one wcale nie są rzadkością.
Żarłak napisał(a): Można by odnieść wrażenie, że Japończycy mają obsesję na punkcie seksu. Nic bardziej mylnego. W zeszłym tygodniu Narodowy Instytut Badań nad Populacją i Bezpieczeństwem Społecznym Japonii opublikował raport, według którego aż 70 proc. mężczyzn i 60 proc. kobiet od 18 do 34 roku życia to single. Co więcej, prawie połowa z nich (odpowiednio: 42 i 44,2 proc.) ma nadal przed sobą swoje pierwsze doświadczenie seksualne.https://www.tvn24.pl/magazyn-tvn24/imperium-stlumionych-zmyslow-oni-zyja-bez-seksu-nas-tez-to-czeka,59,1269A czy kobiety biorące udział w badaniu były podpięte do wykrywacza kłamstw?
Kłamią lub volcelki, tertium non datur.