Stoik napisał(a): Dobrze, że wspomniałeś to ostatnie. Nawet czytając wywody najbardziej zajadłego marksisty-rodgerysty, za które teoretycznie powinno mi być wstyd, zaraz sobie przypominam, że ostatecznie kobiety tego właśnie pragną - jedyna różnica taka, że panem na plantacji miałby być nie incel, tylko tzw. Chad.
Abstrahując od faktycznej popularności wśród kobiet relacji podobnych do relacji opartych na kontraktach BDSM (niedawno czytałem coś co sugeruje, że jest to faktycznie częstsze niż sądziłem) zauważam, że nie masz zielonego pojęcia o różnicy między niewolnictwem (które chcesz wprowadzić) a kontraktami BDSM, więc najpierw się doucz, zanim będzie dalej pitolił głupoty.
Stoik napisał(a): w stosunku do typów dymających poniżej swojej ligi
A ligi wyznaczasz oczywiście Ty na podstawie z dupy wziętych ocen wizualnych... Te założenia przypominają mi pewien system słusznie miniony (ale obecnie restaurowany)...
Stoik napisał(a): Co jak co, ale winę za te trupy to akurat ponosicie wy (tzw. normalni ludzie). Gdyby o efekcie halo i horn uczono w szkołach, gdyby każdy chłopak wiedział jak wygląda dynamika związków (zadanie domowe: załóż fałszywe konto laski na jakimś portalu randkowym i zobacz co tam się odwala w wiadomościach po godzinie), gdyby nie dysonans poznawczy wywołany z jednej strony słodzeniem bab, że wygląd się nie liczy, a ich rzeczywistymi reakcjami na próby flirtu z krzywym ryjem z drugiej... To zamiast eksplozji przemocy w najgorszym wypadku byłaby implozja, tj. strzały w łeb. A dla was najlepszym - widać po tych eugenicznych nawijkach o higienie rasy czyszczeniu puli genowej z niepożądanego elementu.
Wiesz co? Idź do psychiatry, bo takie użalanie się w wykonaniu dorosłego faceta jest zwyczajnie żałosne. Esto vir, do kurwy, a nie płaczliwym pieśniarzem morderców.
MCich napisał(a): Otoż jestem incelem.
No to macie jakąś niespójność. Jeśli wierzyć Stoikowi to incele to po prostu płaczliwi mizogini i mordercy, a jeśli wierzyć Tobie to po prostu ludzie, którzy z jakichś powodów nie założyli rodzin, chociaż chcieliby.
Raczej nie rekomenduję szukanie wsparcia w towarzystwie takich "stoików".
Jeśli miałbym Ci cokolwiek radzić w temacie to zapoznaj się ze stoicyzmem i nie doszukuj się wszędzie nadchodzącej katastrofy.
Swoją drogą: "nie jesteś moim Tatą!" to doprawdy serious business... Autorytetu, szacunku czy miłości nie zyskuje się dzięki dawstwu spermy, a od biologicznych dzieci możesz usłyszeć "nie kocham taty" albo "mamę kocham bardziej niż tatę" i co w związku z tym? Sądzisz, że po usłyszeniu takiego tekstu ojciec rzuca ręcznik i pakuje manatki? Albo jesteś ojcem/ojczymem albo szmatą, którą podkopuje jedna niemiła uwaga ze strony dzieciaka(!).
Stoik napisał(a): Brałeś pod uwagę ewentualność, że to nie "ideologia", tylko weryfikowalna rzeczywistość?
Brałem i nią nie jest.
Stoik napisał(a): Trudno w to uwierzyć biorąc pod uwagę, że "moja" wizja świata ma za sobą twarde dane
Których to twardych danych oczywiście nie powołasz, bo co masz perły przed świnie rzucać, co nie? Ponawiam: odwiedź dobrego psychiatrę. Naprawdę go potrzebujesz. Bycie żałosną, płaczliwą p....ą nie jest prawidłowym rozwojem.
MCich napisał(a): to jest to tzw blackpill. Próba racjonalnego i naukowego opisu relacji męsko-damskich(zresztą blackpill to bardziej pojemne znaczenie). Co innego, że wielu młodych narwańców próbuje wyciągać z tego różne wnioski.
To gdzie jest ten racjonalny i naukowy opis relacji damsko-męskich, którego Stoik nie chce nam przedstawić, bo nie jesteśmy godni (abstrahuję od faktycznej możliwości dokonania takowego)?
towarzyski.pelikan napisał(a): Ciekawe, że wujkowie dobra rada w tym temacie to sami lewacy-feminiści walczący z patriarchatem i popierajacy postulaty LGBT - prawo do małżeństw i adopcji. To Wasza tęczowo-łzawa ideologia przyczynia się do powstawania incelizmu.
Grzecznie powiem: spierdalaj, Brajanek, do swoich lalek. Jajecznica w domku dla lalek ci się przypala...
Iselin napisał(a): P.S. Socjo, jak się czujesz jako tęczowa propaganda?
Czuję się z tym jak powyżej.
towarzyski.pelikan napisał(a): Stoik może i sprawia wrażenie niesympatycznego mizogina, ale to bardzo inteligentny i wrażliwy facet.
Po czym wnosisz? Bo na pewno nie po wypowiedziach w tym wątku.
MCich napisał(a):Iselin napisał(a): Chciałam wiedzieć, czy konkretnie Tobie przeszkadza coś w kobiecie, która jest samotną matką. Czy wyobrażasz sobie związanie się z taką osobą. Nie wiem, dlaczego przeskoczyłeś na dywagacje o społeczeństwie.
Tak, bo to sprawa indywidualna. W życiu jest różnie i jest ogromna różnica między dziewczyną, którą rzucił jakiś gość, a taką co miała wszystko w pompie i ma trójkę dzieci z czworgiem ojców(no bo nie do końca wiadomo czy Brajanek to jest Sebixa czy Matiego).
Dlaczego przeskoczyłem na społeczeństwo? Bo tak czuje się bardziej komfortowo. Zresztą dlatego rzadko nawet w necie wypowiadam się o incelach ponieważ lecą ZAWSZE argumenty ad personam. Nie ważne czy to co mówię to prawda, tylko, że JA to mówię to jest to niewłaściwe. A sam temat przecież też nie jest o mnie tylko ogólnie o incelach. Ale zaraz, co mają samotne matki z incelami związane? No sporo właśnie. Tak jak mówię bez wzorców męskości jest większa szansa, że chłopak będzie incelem(nie mówię o ideologii, jak wolicie to można forever alone).
CaterPillar napisał(a): Kobiety są tak samo złożonymi istotami ludzkimi jak Wy, drodzy Panowie.
Nie no, zniszczyłaś mi światopogląd! Idę sobie popłakać nad kurewstwem wszystkich kobiet na jakimś forum dla zjebów, jak imć Stoik.
Stoik napisał(a): miażdżąca większość[/i] jest od mężczyzn głupsza
I chuj, że mierzalne dane wskazują na coś innego, bo Stoik tak powiedział, zanim poszedł się wypłakać swojej ulubionej podusi.
towarzyski.pelikan napisał(a): a) emocjonalnej (miłość, przyjaźń, bliskość)
Z niewolnicą? Brajanek, ja wiem, że masz trudności z czytaniem, ale Stoik napisał jednak dość wyraźnie do jakiego modelu dąży.
Stoik napisał(a): Ad 1: Jestem chujowy, ponieważ jestem chujowy.
Nie do wiary! Wreszcie napisałeś coś z czym wręcz muszę się zgodzić.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd