Hans Żydenstein napisał(a): Jakoś tego nie widzę. Pytanie ile rzeczy Tobie nie powiedzieli. Na pewno nie chciałbym, żeby kręcił się jakiś obcy facet wokół mojej rodziny (biologiczny ojciec)
Raczej sporo wiem, ale nie będę wdawał się w szczegóły. Taki pojebany biologiczny ojciec potrafi napsuć sporo krwi - to fakt, ale ta dodatkowa trudność nie świadczy o tym, że znajomym żyje się źle.
Hans Żydenstein napisał(a): A masz jakiś wpływ na to, żeby nie być ateistą ?
Do tej pory nie poznałem dobrego argumentu odwodzącego od ateizmu.
Hans Żydenstein napisał(a): Nikt nie każe na pierwszych randkach rozmawiać o religii, polityce itd. , po co zniechęcać.
Dla mnie to nie jest coś wstydliwego co miałbym przed kimkolwiek ukrywać.
Po drugie - zawsze wolałem uprzedzić - żeby oszczędzić czasu sobie i osobie niechętnej wobec niewierzących. Informację o ateizmie miałem od razu na swoim profilu.
Hans Żydenstein napisał(a): I tak, możesz zostać skreślony przez dziewczynę za ateizm, to oczywiste.
Dokładnie tak. Można powiedzieć, że jest to w jakimś sensie mnożenie problemów. Ale lepiej żyć w zgodzie z samym sobą niż udawać pseudokatolika jak miliony wierzących, ale niepraktykujących rodaków.
Hans Żydenstein napisał(a): Ale sobie właśnie często nie przypadną, jak kobieta w rozmowie po jakimś czasie zdradzi, że ma bombelka w domu.
No wiadomo. Przecież nikt nie każe na siłę wszystkim facetom akceptować nie swoich bombelków. Dla mnie jednak przekreślanie z góry takiej kobiety jest po prostu głupie.
Albo mądre - jeśli nie interesuje cię posiadanie rodziny.
Hans Żydenstein napisał(a): Lepiej mieć w tym orkesie autorytet ojca niż przyszywanego ojca.
Czemu ojczym nie może być dla dziecka równie dobrym autorytetem co ojciec?
Hans Żydenstein napisał(a): A czy ja pisałem o jakichś prawnych regulacjach w tej sprawie? Po prostu to jest indywidualne kryterium, jedni skreślą laskę bo jest feministką, inni bo jest samotną matką.
No i spoko.
Hans Żydenstein napisał(a): Jeżeli komuś pasuje, że będzie łożył na nieswoje dziecko, to prosżę bardzo, jego wybór. Nie jestem za tym, żeby tego zakazywać Oczko
Bardzo cię przepraszam, ale z tego tekstu bije stereotypowe uprzedzenie takie jakie ja mam wobec muzułmanów
Owszem - może tak być, ale nie musi. Znam samotną matkę pracującą w korpo, zarabiającą tyle hajsu, że bez problemu ogarnia sobie wszystko pod kątem finansów. Ona nie szuka kogoś kto będzie łożył na jej dziecko.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać