MCich
O nieatrakcyjnych czarnoskórych kobietach na przykład? Że nie są atrakcyjne nawet dla czarnoskórych mężczyzn.
bert04
To, że nie były skierowane do mnie, nie oznacza, że nie mogę na nie reagować. Zakładam, że wśród czytających forum niejedna samotna matka jest (a może i nawet ciemnoskóra kobieta). Nie lubię obrażania ludzi za względu na (...), nie muszę też zawsze z daną grupą się utożsamiać, żeby uznać jakieś słowa za obraźliwe.
Ależ cały temat jest tak naprawdę o przewrażliwieniu.
Dystans każdemu by się przydał, nie wyłączając mnie oczywiście - tobie też go życzę, bo wkładając palec między drzwi, nic mądrego w tej wypowiedzi do dyskusji nie wniosłeś.
Cytat:Jakiś przykład mizoginiczych i/lub rasistowskich tekstów przeze mnie napisanych?
O nieatrakcyjnych czarnoskórych kobietach na przykład? Że nie są atrakcyjne nawet dla czarnoskórych mężczyzn.
bert04
Cytat:To, że utożsamiasz się z większością kobiet i z mniejszościami rasowymi nie oznacza, że teksty kolegi były skierowane do Ciebie.
To, że nie były skierowane do mnie, nie oznacza, że nie mogę na nie reagować. Zakładam, że wśród czytających forum niejedna samotna matka jest (a może i nawet ciemnoskóra kobieta). Nie lubię obrażania ludzi za względu na (...), nie muszę też zawsze z daną grupą się utożsamiać, żeby uznać jakieś słowa za obraźliwe.
Cytat:Twoje (prze-) wrażliwienie w tym temacie przypomina mi jako żywo (prze-)wrażliwienie niektórych braci w wierze, którzy każdą niesłuszną (?) krytykę JP2 lub Biblii brali jako obrazę osobistą i policzek w twarz. Trochę dystansu może.
Ależ cały temat jest tak naprawdę o przewrażliwieniu.
Dystans każdemu by się przydał, nie wyłączając mnie oczywiście - tobie też go życzę, bo wkładając palec między drzwi, nic mądrego w tej wypowiedzi do dyskusji nie wniosłeś.
Jeśli zabraknie ci argumentów - nazwij mnie kłamczynią i napisz, że łżę.