Adam M. napisał(a): MCich co ci tak odpowiada w Korwinie?
Pytam z czystej ciekawosci bo osobiscie uwazam go za durnia, natomiast z twoich postow wynika ze jestes jednostka myslaca.
No sam niezbyt go lubię :/ Zawsze uważałem, że jakby wprowadził paru posłów do sejmu to może jakiś bardziej racjonalny lider tego środowiska by się wyłonił. Pokładałem nadzieje w Wiplerze. Tak, możecie się śmiać...
Dodatkowo nigdy bym nie chciał by Korwin wygrał jak np. PIS i zdobył większość parlamentarną. To by była tragedia. Ale te 5-6% i być może jako koalicjant - dałoby się wprowadzić te najmniej ekstremalne postulaty korwinowskie. Ogólnie to jestem raczej centrystą, bardziej centro-praw i uważam, że wahadełko przechyliło się w socjalistyczną stronę.
Te ~10 lat temu byłem za PO, potem myślałem, że N to będzie dobry projekt, ale jakoś tak Korwin często wahał się koło tego 5%, to chciałem dopomóc, żeby właśnie było te 5% i szansa na zastąpienie Korwina jakimiś rozsądniejszymi ludźmi. Ale może cały ten czas byłem oszukiwany? Być może Korwin to robi świadomie, jak się zbliża za bardzo 5% to zaczyna opowiadać jakieś pierdoły o Hitlerze i tym podobne. A teraz to już w ogóle, no Braun i Narodowcy to totalnie nie moje rejony, Brauna lubiłem sobie pooglądać w necie i tyle, bardzo fajnie opowiada, miło się go słucha, ale on w sejmie? Jeszcze gorzej Narodowcy, to tylko anegdota ale praktycznie wszyscy narodowcy jakich spotykałem na swojej ścieżce życia byli agresywnymi idiotami.