pilaster napisał(a): Założył on, że nierobów, złodziei, nieudaczników i frustratów jest w Polsce zdecydowana mniejszość i dlatego nie mają oni szans na przejęcie władzy. Ale nie wziął pilaster pod uwagę, że dużo łatwiej ich zmobilizować do wyborów niż ludzi uczciwych, pracowitych i ogarniętych.
Gdybym pracował, tak jak pracowała moja dziewczyna, czyli u kolesia, który płaci minimalną krajową i narzeka jak mu ciężko, a jednak parę razy w roku wyjeżdża na wakacje i jeździ super autem i sponsoruje swoim córkom zajebiste zakupy, to sam bym zagłosował na PiS. Jak pazerny chuj sam z siebie nie chce dać podwyżki, to niech chociaż będzie to pincet plus.
Bo ludzi uczciwych i pracowity w Polsce jest od zajebania ale często ich praca nie jest należycie wyceniona.
Jak pracowałem u Januszy biznesu to nigdy nikt nie dał mi zarobić więcej niż 3 tysiące i o kasę musiałem się prosić bo często nie było na czas. Jak sam na siebie zacząłem robić to nagle 3 miesiące z rzędu po 7.500 zł zarobiłem. A jakość mojej pracy przecież z miesiąca na miesiąc się nie zmieniła.
Moim zdaniem walić pazernych Januszy, bo to przez ich niechęć do dania pracownikom czegoś więcej rządzi obecnie PiS.
Pracuję często u różnych bogaczy; widzę w jakim przepychu żyją oni i widzę ich pracowników zasuwających za minimalną. Mogli by sobie trochę odjąć, żeby innym dać więcej, a może PiS nikogo by nie przekupił programem 500+.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać