towarzyski.pelikan napisał(a): Ja nie bede ukrywac, ze mnie to brzydzi i nie jest to zalezne ode mnie.To właśnie jest kwestia dyskusyjna, co jest zależne, a co niezależne. Gdyby brzydził cię sam widok młodego mężczyzny ze starszą kobietą, to musiałabyś dostawać mdłości na każdy widok mężczyzny w towarzystwie matki, ciotki, starszej siostry, koleżanki z pracy, szefowej, pracownicy... no, jest mnóstwo sytuacji w życiu codziennym, kiedy mlodszy mężczyzna jest w towarzystwie starszej kobiety i jest dla niej miły. Ale może takie sytuacje po prostu nie wywołują w tobie myśli o seksie i dlatego cię nie brzydzą?
Brzydzi cię więc może myśl o tym, że młodszy chłop ze starszą babą się seksią? W takim razie wystarczy przestać o tym myśleć. Tak samo z gejami. Nie wiem, może ja jakiś dziwny jestem, ale jak widzę typową, zwyczajną młodą parę, chłopaka z dziewczyną, to w ogóle nie myślę sobie "ciekawe, jak oni uprawiają seks" ani sobie tego nie wyobrażam. To czemu miałbym tak postępować w przypadku par nietypowych? Może tu jest twój problem, a nie w żadnej etyce.