To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Margaret chce odejść z Kościoła z powodu masturbacji
Osiris napisał(a): W tym rzecz. Można połknąć łyżkę i się zabić. Daję sobie uciąć cokolwiek, że wyważonego komentarza na temat masturbacji w tym podręczniku nie ma.
Hehehe, spoko, ucinaj sobie, co tam chcesz. Ja na pewno nie miałabym aż tyle zaufania do czegoś, o czym mam ułamkowe pojęcie, bo widziałam maleńki skrawek, nie mówiąc już o tym, że tylko w nieobiektywnym artykule i programie.

Osiris napisał(a): Ćpanie, picie i inne tego typu aktywności mają negatywne skutki zdrowotne nawet przy umiarkowanym spożywaniu. Masturbacja, póki nie jest uzależnieniem, takowych raczej nie ma, wiec wrzucanie ich do jednego wora jest wynikiem Twojej ignorancji w temacie
A ja wrzucam te rzeczy do jednego wora?

Osiris napisał(a): Sposób omówienia zagadnienia jest z wiązany z treścią. Można przedstawić dane zagadnienie używając idiotycznych przykładów lub nie.
Ale zasady KRK pozostają takie same.

Osiris napisał(a): Aha, czyli wszyscy ludzie, którzy się kiedykolwiek masturbowali lub używali antykoncepcji są chorzy
Tak to zrozumiałeś? Zastanawiające...

Osiris napisał(a): Ale skąd wiesz, że wyrwano je z kontekstu skoro nie znasz treści podręcznika?
Ty dajesz sobie ucinać cokolwiek, że czegoś w tym podręczniku nie ma, więc ja mogę zakładać, że jest coś więcej niż te podane fragmenty, co nie? Uśmiech

Osiris napisał(a): Zaczynam wierzyć, że masz problem z tą rzeszą (chorych młodych ludzi, którzy się masturbują. Taka jest rzeczywistość, czy to Ci się podoba czy nie.
Poznałeś to po tym, że się nie zgadzam, że KRK uważa masturbację za większy grzech niż walnięcie atomówką?
Nie podążam za Twoją logiką, ale niech tak zostanie.

Osiris napisał(a): Te wątpliwej jakości cytaty są dziwnym zbiegiem okoliczności zbieżne z naukami Kościoła.
Koniec świata! Podręcznik od katechizmu KRK ma treści zbieżne z naukami Kościoła. No ja nie mogę.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Margaret chce odejść z Kościoła z powodu masturbacji - przez NinnyCamacho - 21.08.2019, 11:07

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości