bert04 napisał(a): @MCich
W zasadzie dyskusja przez parę ostatnich stron wcale nie była o tobie. A już na pewno nie o tym, czy powinieneś był dać, jakby to wyrazić, szansę staruszej pani. Czy nie. Wybrałeś jak wybrałeś, i dobrze. Podejrzewam, że gdyby ta kobieta by Ciebie pociągała fizycznie, to byś szybko o metryce wieku zapomniał, ale to już taka hipoteza.
Ale jeszcze jeden pomysł. Czasem człowiek jest uwikłany w pewne schematy w swoim miejscu zamieszkania. Jeżeli chcesz coś zmienić, to może należy zmienić miejscowość, a nawet kraj? Masz dobry fach, możesz to wykorzystać. Oczywiście musiałbyś opuścić twoja strefę komfortu, ale wiadomo, coś za coś.
Nie no wcale nie pisałem, że rozmawiacie o mnie przez parę storn, przeczytałem je sobie i w paru ostatnich postach o mnie mówiliście to chciałem się odezwać i odpowiedzieć jak to mniej więcej było. A co do pociągu fizycznego, to o dziwo w przeciągu ostatnich 2-3 lat coraz mniej zaczęło mnie to interesować, aż praktycznie straciłem obecnie całą chęć do jakiegokolwiek seksu. A dziwne bo trochę opanowałem swoją chorobę przewlekłą, więcej teraz ćwiczę i lepiej się odżywiam. Na pewno jednak jest to spory pozytyw w moim życiu, 10 lat temu popęd seksualny sprawiał mi wiele bólu a teraz jak go nie ma to i nie sprawia mi przykrości.
Co do przeprowadzki to aż śmieszne bo w sumie za miesiąc chce to zrobić. Tyle, że z miasta powiatowego do miasta... też powiatowego tylko parę razy większego. Zagranica? Dla mnie abstrakcja, nie wiem jak byłoby z moim leczeniem, nikogo nie znam, a przede wszystkim po co. Mimo wszystkich wad lubię Polskę. Chociaż przeprowadziłbym się do naprawdę większego miasta jak Wrocław czy Gdańsk.