Osiris napisał(a):Łazarz napisał(a): No ale umiesz wskazać jakieś konkretne błędy w odczytywaniu źródeł czy manipulacje czy po prostu tak se gamglasz?No ale umiesz wskazać jakieś konkretne źródła w tym majstersztyku sztuki dziennikarskiej?
Ale dlaczego miałbym odwalać za Ciebie robotę? Piszesz tu sobie post w stylu "haha, bzdury plotą" i nie potrafisz absolutnie w żaden sposób tego uzasadnić.
Cytat:Mamy tutaj mitologiczną "Różową Swastykę"
Sprawdzałem, taka pozycja jak najbardziej istnieje, nic w tym mitycznego. Jedna książka o charakterze raczej publicystycznym nie jest źródłem w sensie naukowym, ale w dziennikarstwie jak najbardziej wystarcza. Oto jest więc to, co powinieneś zrobić: bierzesz książkę i sprawdzasz przypisy. Jeśli ich nie ma, win - już nie musisz czytać dalej, dowiodłeś swego. Jeśli są - robisz to co się robi z, nie wiem, takim Deschnerem np: po kolei patrzysz do źródeł i odkrywasz, że prawie wszystkie tezy to jakieś brednie. Bo wiesz, na razie to wygląda to tak, że odwaliłeś tu akcję pod tytułem: to niezgodne z moim światopoglądem, więc to nieprawda.
O tym jak działania różnych zatroskanych o Amazonię polityków i ngosów są kontrskuteczne, pogłębiają problem deforestacji i przyczyniają się do pożarów puszczy, jak gwiazdeczki nagłaśniają problem przez dehumanizację brazylijskich rolników i inne takie: https://www.forbes.com/sites/michaelshel...51f9622a16