Rodica napisał(a): Poligon:
Cytat:Ba, nawet natura sama wspomaga ten proceder, bo udowodniono, że podczas gwałtu wzmaga się proces jajeczkowania i statystycznie dochodzi wtedy do zapłodnienia częściej, niż w wyniku normalnego stosunku.A podczas stresu wzmaga się potrzeba oddania stolca, jaki był sens w wyewoluowaniu takiej reakcji?
Wydaję mi się, że dość dokładnie opisałem ten mechanizm, ale mogę trochę rozwinąć.
Np. podczas wojen występuje deficyt męskich przedstawicieli gatunku, za to często pojawiają się najeźdźcy, którzy dodatkowo dysponują świeżą porcją genomu, co jest korzystne dla populacji. Natura nie znosi próżni a przedstawienie musi trwać dalej.
Rodica napisał(a): Poligon:
Cytat:Czy z tego powodu należy mnie zdekapitalizować usuwając z tego społeczeństwa moralnych ideałów?Bez wymuszonej moralności, tłumienia agresji i popędu seksualnego nie zaistniałyby, żadne zorganizowane społeczeństwa.
No i..?
Skoro jednak śmierć ustanawia porządek świata, może lepiej jest dla Boga, że się nie wierzy w niego i walczy ze wszystkich sił ze śmiercią, nie wznosząc oczu ku temu niebu, gdzie on milczy.
Albert Camus
Albert Camus