Poligon. napisał(a): Na propagowaniu swoich gustów i preferencji jako prawd objawionych (…)Ok. W takim razie z mojej strony nic Ci nie grozi, ja swoje gusta i preferencje zawsze uzasadniam.
Cytat:Otóż jest i w czasach człowieka pierwotnego gwałt był bardzo skuteczną strategią rozrodczą, ale nie tylko wtedy. Podczas wojen, kataklizmów, migracji czy innych tego typu zjawisk losowych, nie ma warunków ani czasu na normalne kojarzenie się par i wówczas gwałciciele zdobywają przewagę rozrodczą. Ba, nawet natura sama wspomaga ten proceder, bo udowodniono, że podczas gwałtu wzmaga się proces jajeczkowania i statystycznie dochodzi wtedy do zapłodnienia częściej, niż w wyniku normalnego stosunku. Ale już zwyczajnym chichotem natury jest fakt, że obecnie do sukcesu rozrodczego gwałcicieli przykładają swoje uświęcone rączki także prolajferzy. Sama odpowiedz sobie dlaczego.Z tym gwałtem jako strategią rozrodczą to tylko jakaś luźna hipoteza, ale załóżmy, że jest prawdziwa. Jak najbardziej może być pożyteczna podczas wojen, kataklizmów etc., bo lepszy rydz niż nic. Z dwojga złego lepiej żeby rodziło się byle jakie potomstwo niż żadne, jednak w normalnych warunkach lepiej żeby do gwałtów nie dochodziło, bo wówczas właśnie włącza się aspekt świadomego wyboru kobiety.
Cytat:Kobieta jeszcze niedawno tyle miała do powiedzenia w kwestii swojej rozrodczości, co koty o bezsenności. Teraz, oczywiście, wiele się zmieniło ale potomkowie tamtych czasów nadal chodzą po Ziemi.Tam gdzie kobieta nie może świadomie wybrać, to ma jeszcze swoje komórki jajowe, które starają się byle kogo nie przyjmować.
Cytat:W zasadzie cała kultura masowa, lansuje mężczyzn w typie macho.Dla mnie wymienieni panowie to nie są żadni macho (nie wiem, jak rozumiesz ten termin). W każdym razem nie są męscy. To są metroseksualne ciotki, więc jeśli się odcinasz od męskich mężczyzn, to wyobrażam sobie Ciebie jako takiego Ibisza.
Filmów sensacyjnych nie oglądasz?
Cytat:Wolę określenie; misiaczkuDobrze, borsuczku.
Cytat:Że jestem nieodpępnionym maminsynkiem?Masz rację, że kobiety są silniejsze pod względem psychicznym, stąd że są zasadniczo mniej wrażliwe na ból. Stąd, nie wiem, czy zwróciłeś uwagę, ale napisałam, że ten mój ideał męskiego twardziela lubi sobie czasem dziabnąć. Twardziel musi pić albo się narkotyzować, żeby przetrwać.
Uważam, że psychicznie kobiety są znacznie silniejsze od mężczyzn . Nawet nie przypuszczasz, co ci dzisiejsi macho wyprawiają ze sobą w czterech ścianach, przy szczelnie zasuniętych firankach.
Mnie nie nic nie ujmuje czerpać z ich siły psychicznej pełnymi garściami.
Maminsynek boi się bólu, więc zamiast po męsku walczyć z życiem, woli paść w objęcia mamy - jak za starych dobrych lat. Jest to regresja do lat dziecięcych. Często przybierasz pozycję embrionalną?
Cytat:Znów się czepiasz.Pamiętaj, że pisałam o żywym posągu. Wydaje mi się, że podchodzisz do życia, ludzi, kobiet jak do sztuki, w sposób estetyczny. Inspirujesz się nimi. Nie wchodzi w jakieś dramatyczne, głębokie relacje. Prawda?
Dobrze wiesz, że miałem na myśli tzw. artefakty fizyczne.
Nie gromadzę wytworów rąk ludzkich dla samego ich posiadania a te które mam intensywnie użytkuję.
Cytat:21 lat miała, gdy pierwszy raz zaszła w ciąże. Ja niewiele więcej.Czyli dzieci masz z młódką, a wiążesz się z "matką". Pokorne ciele dwie matki ssie.