Gladiator
ZaKotem
ARHIZ
Cytat:Z czym masz problem? Dostałeś definicje i przykłady.Niezupełnie.W swoim poprzednim wpisie zamieściłeś link do słownika PWN z definicją pojęcia „ideologia”, po czym stwierdziłeś, że: „Nie ma co prawda przynajmniej w powszechnym użytku określenia LGBTeizm, natomiast śmiało można mówić tu o ideologii. Przynajmniej w polskim wydaniu i paru innych sąsiednich krajów.”. Wskazanie definicji słowa „ideologia” to nie jest to samo co zdefiniowanie pojęcia „ideologia LGBT”, a posłużenie się stwierdzeniem „prę innych sąsiednich krajów” nie oznacza, że kraje te wymieniłeś.
Cytat:Gdzie są owe państwa co przyjęły ideologie LGTB? A zgadnij, dla ułatwienia dodam, że nie jest to Iran, ani Egipt.Jeśli to takie proste, to dlaczego tak bardzo wzbraniasz się by takie państwa wskazać samodzielnie? Wstydzisz się czegoś, czy jak?
Cytat:Chcesz dyskutować - to wykaż w sposób "spójny" zalety brania do serca ideologii LGTB.W takim razie wskaż co rozumiesz pod pojęciem ideologii LGBT. I nie chodzi mi o żadne tam łapanie się za słówka, czy inne erystyczne manewry, ale o ustalenie podstaw do dyskusji. Przykładowo – nie mam absolutnie nic przeciwko (choć się tego aktywnie nie domagam) by polskie prawo dopuszczało możliwość zawierania małżeństw przez osoby tej samej płci. Czy w twoim mniemaniu oznacza to, że ideologię LGBT przyjąłem, czy też, że tylko ją toleruję?
ZaKotem
Cytat:To ja tak po chłopsku: zaleta brania do serca "ideologii" jest taka, że dzięki temu Polska bardziej jest podobna do Szwajcarii, Danii czy Kanady, a mniej do Iranu, Rosji czy Uzbekistanu. Chociaż rozumiem, że z twojego punktu widzenia to wada, a nie zaleta.Nie jest ważne, czy w Polsce będzie kapitalizm, wolność słowa, czy będzie dobrobyt – najważniejsze, aby Polska była katolicka.
ARHIZ
Cytat:W sumie, nie wiem czy pisałem, moje ramirezki też były homo.Samice?
O Lord, bless this thy hand grenade, that with it thou mayest blow thy enemies to tiny bits in thy mercy.