Gawain napisał(a): Czytaj jakieś młodzieżowe powieści typu Zmierzch. Gwarantuję, że szybko się przestawisz na inny język XD
Dziękuję, to nie dla mnie - aż tak zdesperowany nie jestem.
Gawain napisał(a):Cytat:I to jest cudowne.Mnie to osobiście ten stan emocjonalnie masakruje. Jestem do bólu logiczny a jak mnie weźmie to każdą lekkomyślność i głupotę jestem w stanie popełnić. Zbrodnie nawet. Aby tylko dostać więcej...
Ja właśnie tego poszukuję w związkach z kobietami. Tych odmiennych stanów świadomości, których nie potrafią oddać żadne narkotyki.
Witaj w klubie.
Zupełnie niedawno moja już ex-partnerka próbowała chyba zmienić mnie na inny model. "Dobrzy ludzie" donieśli mi, że zarejestrował się na pewnym portalu randkowym i prowadzi intensywny flirt. Zalazłem szelmę na Badu i tylko te sześć godzin w samochodzie, które pozwoliły ochłonąć zapobiegły tragedii.
towarzyski.pelikan napisał(a): Chyba dopiero teraz łapię, o co Ci chodziło z tą precyzją. Chcesz wypowiedzieć wszystko co myślisz, a emocje lubią przybierać kształt przymiotników i brzmieć patetycznie.
Mądra i przenikliwa dziewczyna. I nie daj sobie wmówić, że jest inaczej.
towarzyski.pelikan napisał(a): Jedyne co Ci mogę poradzić, to w miarę możliwości powściągać emocje i zaczekać z komunikatem, aż trochę opadną, żebyś zyskał przestrzeń na znalezienie atrakcyjnej formy.
A jak Ty to sobie wyobrażasz w realu? Mam poczekać z ripostą pięć minut?
Coś mi się zdaje, że mamy podobny problem. Tyle, że ja na internetowych komunikatorach jednak potrafię do pewnego stopnia powściągnąć się i poczekać z przekazem. Tobie udaje się to znacznie rzadziej i to dlatego wielu ma Cię (wybacz) za wariatkę, która szafuje słowem bez głębszego namysłu.
Rodica napisał(a): Jak ktoś wkleja minusika za to, że się z kimś nie zgadza to oznacza, że jest niedorozwinięty, mnie irytują niedorozwinięci ludzie.
To spójrz ilu "niedorozwiniętych" ludzi tu pisze.
Punkty reputacji mówią często więcej o przyznającym je, niż o ocenianym.
Dla mnie to cenna informacja, dlatego ten system bardzo mi się podoba.
Skoro jednak śmierć ustanawia porządek świata, może lepiej jest dla Boga, że się nie wierzy w niego i walczy ze wszystkich sił ze śmiercią, nie wznosząc oczu ku temu niebu, gdzie on milczy.
Albert Camus
Albert Camus