towarzyski.pelikan napisał(a):W standardowej przysiędze małżeńskiej jest też o wierności... Nie ma znaczenia jak złamie dane słowo.Socjopapa napisał(a): Można domniemywać, że przysięgał pozostawanie w związku do końca życia (swojego lub jej), więc postępując tak złamie słowo, a łamanie danego słowa ujmuje męskości.To jest dość problematyczne, bo w takim układzie bardziej męskie jest posiadanie kochanki na boku (zdradzanie żony) niż rozwód z żoną i związanie się z inną kobietą. Ciekawe, kiedy dojrzejemy jako społeczeństwo do haremów, które by ten problem rozwiązaly, z korzyścią dla kobiet i mężczyzn.
Lampart napisał(a): Socjopapa, autoanaliza wymaga dystansu do siebie, a nie rozczulania się nad sobą, mylisz pojęcia
W Twoich wypowiedziach nie zauważyłem dystansu do siebie, tylko rozczulanie się w postaci "o ja biedny i nieszczęśliwy, taki jestem chujowy, że nikt mnie nie chce". Nie idź tą drogą, to dobre dla emo.
Lampart napisał(a): płeć Pelikana też mylisz,
A skąd ten wniosek? Widziałeś go na żywo i masz podstawę sądzić, że to nie była podstawiona osoba?
Lampart napisał(a): jest to kobieta w sposób bardzo ewidentny
Oceniam na podstawie tego co Brajanek pisze i na podstawie tego co pisze jego płeć ewidentnie nie jest żeńska.
Lampart napisał(a): a ty z uporem maniaka rozpowiadasz po forum, że to facet.
Bynajmniej. Jak napiszę, że lubię Violet Evergarden to też nie będzie rozpowiadanie na forum, że lubię Violet Evergarden.
Lampart napisał(a): Chciałbym zobaczyć twoją minę jak byście się spotkali na zlocie forumowym
A jaka Twoim zdaniem miałaby być? Wyobraź sobie, że nie boję się błędów i dość często konfrontuję się ze swoimi błędami. Gdyby się okazało, że Brajanek jednak jest kobietą to byłbym mocno zdziwiony, ale to nie miałoby żadnego związku z faktem, że napisałem, iż nie jest kobietą.
Swoją szosą, byłeś na zlocie? A Brajanek był?
towarzyski.pelikan napisał(a): Postanowiłem wyjść naprzeciw oczekiwaniom Socjopapy i zmienic dżender na męski. Jeśli się czasem pomylę i napiszę coś z żenską końcówką, to przepraszam. Nie jest łatwo z dnia na dzień zmienić płeć.
Brajanek, nie sil się na żarty, bo słabo Ci wychodzą.
Jeśli ktoś potwierdzi, że byłeś na zlocie i nie ma podstaw do wątpliwości, że osoba podająca się za ciebie, nie była podstawiona, to przestanę pisać, że nie jesteś kobietą. Jeśli więc jesteś kobietą - nie ma czym się podniecać. Jeśli nią nie jesteś (a nadal nie mam podstaw do zmiany zdania) - też nie ma czym się podniecać.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd