Sofeicz napisał(a):lumberjack napisał(a): Mam nadzieję, że tym razem mamy do czynienia wyłącznie z kiełbą przedwyborczą i PiS, po wygranych wyborach, nie zrealizuje swoich najnowszych pomysłów.
Oni są znani z tego, że są słowni. Bądź pewien, że te najgłupsze akurat zrealizują.
A które najgłupsze zrealizowali? I jak rozumiesz realizację? Orwellowsko-PiSowsko (odwracając znaczenia i skutek deklaracji) czy słownikowo zgodnie z życiową logiką?
A co do zabawy w typowanie, to lepiej pisać o konkretnych wynikach. Szanuję rozmaite kasandryczne prognozy o następstwach nadchodzących wyborów, ale sam celuję w podanie wyniku procentowego, a nie tylko zwycięzcy i przegranych. Przez chwilę zastanawiałem się czy nie bawić się w przepowiadanie ilości mandatów, ale chyba jednak same procenty będą lepsze.
Na początek podam frekwencję, a potem resztę.
Wyniesie co najmniej 58% (to to już nawet gdzieś widziałem), ale nie będzie wyższa niż 63,6%.
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu rzeczy
“What warrior is it?”
“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”
.